Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă supă de porumb

Ce bine că am crescut la țară! M-am jucat prin magazii, prin grădină, prin hambar, ca orice copil fără tabletă și internet. Părinții mei cultivă în fiecare an porumb, și îmi amintesc vivid de mustrările pe care le primeam pentru că încercam să chiulesc de la muncile pe care le necesită, după ce tata îl aducea în curte. Parcă aud și acum: „Dar de mâncare îi bun!”. Ce e drept, îmi pace mult porumbul, făceam foarte des popcorn la ceaun, porumb fiert, copt și mămăliga era la ordinea zilei.

Săptămâna aceasta am abordat ușor diferit gustul copilăriei și am făcut o supă de porumb, cremoasă și aromată, îmbogățită cu brânză cheddar și niște bacon.

Am topit un cub de unt gras într-o cratiță, peste care am pus câteva fâșii de bacon.

După ce s-a încrețit puțin, l-am scos din unt și l-am dat deoparte. În cratiță am pus o ceapă tocată mărunt, peste care am presărat piper, cimbru uscat și sare.

După ce a devenit lucioasă, peste ceapă am adăugat un cartof tăiat cuburi mici, și am lăsat să se gătească 2 minute

Din păcate, a trecut vremea porumbului proaspăt, așa că am luat o conservă de porumb dulce din supermarket și l-am scurs într-un pahar. Apoi am pus sucul în care a stat porumbul în cratița de pe foc. Am mai completat cu puțină apă și am lăsat să se fiarbă pe foc mediu până ce cartofii s-au pătruns.

După ce au fiert, am adăugat câteva linguri de boabe de porumb și am mai lăsat să se gătească încă 3-5 minute.

Am oprit focul, am lăsat câteva minute să se răcească, apoi am transferat mâncarea într-un bol încăpător. Folosind blender-ul vertical, am făcut o cremă consistentă pe care am readus-o pe foc mic și am adăugat 3 linguri de cheddar ras.

Am amestecat bine și am mai ținut cratița pe foc până s-a topit complet brânza.

La sfârșit am adăugat fâșiile de bacon în bol. Este o supă foarte consistentă și delicioasă, care se consumă imediat. Face crustă destul de repede

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle