Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă mousse de ciocolată albă cu jeleu de căpșune

Indiferent că sărbătoriţi Valentine’s Day, Dragobetele sau pur şi simplu vreţi un desert uşor pentru o seară în doi, acest mousse de ciocolată albă este perfect.

Nimic nu e mai fin ca un mousse, o spumă aerată, completată de un jeleu de căpşune. Chiar dacă iubesc ciocolata neagră, îmi place la nebunie această combinaţie.În loc de o declaraţie siropoasă aşteptaţi-vă iubita/iubitul cu un pahar de mousse şi nu mai este nevoie de niciun cuvânt.

Pentru 6 porţii:
Ingrediente pentru jeleu de căpşune:
 300 g căpşune congelate/proaspete, 100 g zahăr, 50 ml apă, 5 g gelatină, 20 ml apă rece.

Gelatina se pune în apă rece şi se lasă să se hidrateze.

Într-o cratiţă punem restul ingredientelor şi fierbem până obţinem o dulceaţă mai lichidă. Băgăm blenderul şi pasăm, obţinând un sos gros. În sosul fierbinte adăugăm gelatină şi amestecăm. Acoperim cu o folie alimentară şi lăsăm să se răcească complet.

Pentru un sos aromat puteţi adăuga 2-3 frunze de busuioc în sosul de căpşune.

Ingrediente pentru mousse de ciocolată albă: 2 gălbenuşuri, 2 linguri zahăr, 150 ml lapte, 4 g gelatină, 20 ml apă rece, 200 g ciocolată albă, 400 ml smântână pentru frişcă.

Gelatina se pune în apă rece şi se lasă să se hidrateze.

Într-o cratiţă punem laptele să se încălzească. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald şi punem din nou compoziţia în cratiţă.

Amestecăm încontinuu pe foc mic până se îngroaşă puţin, ca o smântână mai lichidă. În crema fierbinte se pune gelatina hidratată şi se amestecă. Punem şi ciocolată topită, lăsăm 2-3 minute apoi omogenizăm. Acoperim crema cu o folie alimentară şi o lăsăm să se răcească.

Smântâna lichidă se bate cu 2 linguri de zahăr pudră şi se încorporează în crema răcită.

Crema se repartizează în pahare, se lasă 30 de minute la frigider, apoi se pune câte o lingură generoasă de jeleu de căpşune.

Se decorează cu frişcă, ciocolată albă şi fructe proaspete.

Foto & text: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle