Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă friptură cu legume și ciuperci

Ieri am avut musafiri. Am încropit ceva de mâncare, să-mi revin. Nu că n-aș fi făcut mâncare pe unde am fost plecat, dar acasă e acasă și în plus am nevoie de puțin timp pentru a mă reacomoda cu geografia propriei bucătării. Mai corect, am avut, pentru că am rezolvat problema asta ieri.
Am folosit 4 felii de ceafă (una de persoană) pe care le-am scos din frigider cu o oră înainte de a începe să gătesc, să se destindă mușchiul.

Am mai folosit o mână bună de champignon mici și ferme.

Ca acompaniament pentru cele de mai sus am folosit trei-patru fire de ceapă verde, o ceapă roșie, un morcov, niște pătrunjel verde și două lingurițe de pastă de ardei iute.

Mai întâi am pus carnea în tigaia antiaderentă și am rumenit-o ușor pe fiecare parte, să-i sigilez porii.

Nu mai mult de atât.

După ce am scos carnea din tigaie, am pus în locul ei ciupercile întregi, ceapa tăiată în bucăți mari și morcovul tăiat în unghi, să obțin o suprafață cât mai mare a rondelelor. O suprafață mai mare înseamnă expunere mai mare la căldură și timp de preparare mai scurt. Am pus tigaia pe foc cu o ceașcă de apă și am dat focul mare. Pentru 8-10 minute.

Am adăugat pasta de ardei, am pus carnea peste legume și am mai ținut tigaia pe foc, acoperită, încă 5-6 minute.

Am făcut o salată din mai multe feluri de frunze amestecate cu morcovi tăiați fin, brânză de capră, ulei de floarea soarelui presat la rece și oțet balsamic.

Asta-i pentru cine alege postul: cartofi fierți în coajă apoi copți cu sare și piper, alături de roșii cherry coapte și ele, stropite toate cu ulei de floarea soarelui.

Asta, cum ar veni:

La urmă am stropit cu vin de Bordeaux.

Să fiți sănătoși.

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle