Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă black beauty

O să profit de hainele groase ale iernii şi pentru băutura de astăzi o să vă invit la o bulgăreală. Nu cu zăpadă, aşa cum se obişnuieşte mai peste tot, ci cu cafea, una dintre cele mai iubite băuturi de pe planetă.

Dintre toate băuturile pe care vi le-am ilustrat de-a lungul anului acesta de când sunt în echipa adihadean.ro, această reţetă cred că este cel mai simplu de realizat. Pe cât de uşor de construit, pe atât de complexă în arome, iar acesta este unul din lucrurile ce o face atât de atrăgătoare.

Pahar: cană, prerăcită

Decor: cireaşă macerată în amaretto*

Metodă: build (se construieşte direct)

Ingrediente:

30 ml lichior de ceai şi condimente

30 ml bitter din plante

30 ml crème de cassis

1 bulgăre de cafea**

* Amaretto este un lichior Italian din sâmburi de migdale şi este unul dintre cele mai des folosite ingrediente în timpul sezonului rece. În timpul verii, când cireşele sunt în pârg şi la preţul cel mai bun, le cumpăr, le spăl şi le las în borcan împreună cu amaretto. Până vine iarna, ele se macerează încet şi capătă un gust excepţional.

* Pentru a face bulgărele de cafea, preparaţi o cafea în casă, puţin mai consistentă şi după ce s-a răcit, strecuraţi-o într-o formă de silicon rotundă.

Băgaţi forma la congelator şi lăsaţi-o acolo minimum 12 ore.

Mod de preparare:

Se adaugă toate ingredientele într-un ceainic de ceai şi se amestecă puţin, după care se poate servi.

Hint: Se poate servi şi ca băutură caldă, tot ce trebuie să faceţi este să puneţi nişte apă fierbinte peste tot mixul şi să amestecaţi bine până se dezintegrează bulgărele de cafea.

Dacă optaţi pentru varianta aceasta, atunci cana de servire va trebui preîncălzită cu apă fierbinte, pentru a menţine temperatura caldă mai mult timp.

Spor la (de)gustat!

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle