Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean propune: paste lungi cu sos de roșii

FullSizeRender-4

Bine, pastele din povestea asta pot fi și scurte, ovale, elicoidale (astea adună mai mult sos, să vă spun drept). E mai bine să fie uscate decât proaspete, tot pentru că adună mai mult sos. Nu vorbim aici despre o rețetă tipic italiană, ci despre un fel în care-mi place mie să mănânc pastele. Sosul e simplu, nu conține carne sau lactate – sigur că puteți pune niște parmezan ras la final, dar nu-i esențial, cu parmezan poate oricine să dea gust – și are doar cinci ingrediente: roșii, ceapă, usturoi, ulei de măsline și sare. Dacă vreți să „înviați” puțin farfuria, puneți la urmă niște verdeață, care poate fi la fel de bine ceapă verde, busuioc sau pătrunjel.

FullSizeRender-5

IMG_8212

FullSizeRender-2

Acum, rețeta pentru șase porții generoase:

  • 500 g paste uscate (spaghetti etc)
  • 300 g roșii cherry, coapte și dulci
  • 500 g roșii pasate, din conservă
  • 200 g ceapă
  • 30 g usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 5 g sare

FullSizeRender-7

FullSizeRender

De sare mai aveți nevoie și când fierbeți pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (recomand ca dacă pe cutie scrie să le fierbeți 8 minute, să le scoateți după 6, vor mai petrece 2 minute pe foc împreună cu sosul).

FullSizeRender-1

Înainte de orice, puneți apa pentru paste la fiert. Între timp curățați pielița de pe roșii, lucru ne-esențial, dar care dă un soi de finețe sosului. Tocați ceapa și usturoiul și puneți-le într-o cratiță împreună cu uleiul. După ce se înmoaie ceapa, adăugați roșiile pasate și lăsați să scadă pe foc mic. Adăugați roșiile cherry și mai lăsați sosul pe foc până fierb pastele. Condimentați sosul cu sare și scoateți pastele din apă direct în sos. După două minute opriți focul și serviți.

FullSizeRender-3

FullSizeRender-6

FullSizeRender-8

Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live) 

Categorii Lifestyle