Ce gust are duminica ta? Chef Adrian Hădean propune… o delicioasă friptură de vită

friptura chef hadean 2
Vrei să-l ții bucuros și fericit. El e bărbat și sănătos. N-o să meargă cu o salată de rucola cu nuci și semințe de pin. N-are cum. Noi nu suntem așa, nu putem așa. În concluzie, chiar dacă nu vă trimitem pe voi să ucideți brontozaurul, ne bucurăm dacă uneori ne tratați cu carne ca și cum v-ar păsa. O friptură de vită, suculentă și delicioasă, spune „te iubesc” cam cât 1000 de cuvinte.

Cum procedați? Simplu:

Mergeți într-un magazin specializat sau într-un supermarket, la raionul de carne. Orice bucată de carne maturată e bună. Una marmorată (cu firicele albe de grăsime prin ea) e perfectă. O bucată de 300 de grame e pentru doi. Are grosimea de 2,5-3 centimetri, de obicei, dar nu-i o regulă.

friptura chef hadean 1

Pune o tigaie cu fund gros pe foc mediu, stropește-o cu ulei. Pune bucata de carne în tigaie. Dacă sfârâie e semn bun. Dacă nu, mai așteaptă puțin. Ține carnea în tigaie trei minute pe fiecare parte, apoi pune-o în cuptorul încins la 200 de grade (primul lucru pe care-l faci e să pornești cuptorul) și ține-o acolo alte 5 minute. După ce o scoți din cuptor aștepți 5 minute înainte să tai carnea. Lângă ea poți pune ardei copți, cartofi copți, un pahar de vin roșu. Să mănânci și tu din ea e un plus.

friptura chef hadea 3

(www.hadean.live)

Text și foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle