Ce filme vedem în mai la cinema

cover filme

Mai este luna blockbusterelor, așa că de această dată ne reîntâlnim cu Alice și excentricul Mad Hatter în Alice Through the Looking Glass, asistăm la confruntarea dintre Captain America și Iron Man din Captain America: Civil War (foto sus) și ne pregătim de o bătălie de zile mari alături de eroii din X-Men: Apocalypse. Plus: noul film al lui Cristian Mungiu, inclus în competiția Festivalului de la Cannes, o animație inspirată de un joc video foarte popular și alte povești de neratat.

03 Bypass (Premiera: 6 mai)
Cu Medeea Marinescu, Alexandru Potocean și Gabriel Spahiu în rolurile principale, filmul evocă un episod din viața unei echipe care lucrează pe ambulanță. În timpul unei ture de noapte, cei trei membri ai echipajului de salvare găsesc, în casa unui bolnav, teancuri de bani ținute ascunse sub saltea, o descoperire care provoacă un adevărat conflict între ei.

Captain America: Civil War (Premiera: 6 mai)
În urma recentelor dezastre din întreaga lume, oamenii devin tot mai îngrijorați pentru siguranța lor, așa că guvernele cer ca supereroii să își dezvăluie abilitățile și să intre sub controlul autorităților. Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) susține această inițiativă, pe când Steve Rogers/Captain America (Chris Evans) este de părere că o astfel de măsură i-ar limita foarte mult și o respinge cu vehemență. Tensiunile dintre cei doi iau amploare și, în scurt timp, ceilalți supereroi, Black Widow (Scarlet Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), sunt nevoiți să aleagă de partea cui vor lupta.

1
03 Bypass & Captain America: Civil War

The Angry Birds Movie (Premiera: 13 mai)
Dacă te numeri printre fanii jocului Angry Birds, trebuie să știi că Red (vocea lui Jason Sudeikis) și prietenii săi, Chuck (vocea lui Josh Gad) și Bomb (vocea lui Danny McBride), ajung în această lună pe marile ecrane din întreaga țară. După ce micul lor ținut este invadat de porcii verzi, cei trei amici se hotărăsc să descopere care sunt, de fapt, planurile acestora și pornesc către atotștiutorul Mighty Eagle (vocea lui Peter Dinklage), pentru a-i cere sfatul.

A Hologram for the King (Premiera: 13 mai)
În regia lui Tom Tykwer, filmul este bazat pe romanul omonim al lui Dave Eggers și urmărește povestea lui Alan Clay (Tom Hanks), un agent de vânzări care ajunge să piardă tot ce are și, cuprins de disperare, decide să plece în Arabia Saudită pentru a încheia o afacere importantă.

2
The Angry Birds Movie & A Hologram for the King

Mother’s Day (Premiera: 13 mai)
În cazul în care îți era dor de o nouă comedie romantică semnată de Garry Marshall, regizorul din spatele unor filme ca Pretty Woman sau Valentine’s Day, Mother’s Day este pelicula pe care o așteptai. Cu Julia Roberts, Jennifer Aniston, Jason Sudeikis și Kate Hudson în rolurile principale, filmul se învârte în jurul unor personaje care se pregătesc de Ziua Mamei și de toate provocările pe care le implică această sărbătoare.

Tudo (Premiera: 13 mai)
Tudo este povestea lui Tudor (Mihai Smarandache), un medic rezident care se confruntă cu nenumărate incertitudini în ceea ce privește cariera sa. Acesta pleacă în munți pentru a ajuta o fată despre care știe că este rănită, în încercarea de a-și dovedi că este capabil să îi vindece pe alții.

3
Mother’s Day & Tudo

X-Men: Apocalypse (Premiera: 20 mai)
Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, James McAvoy, Oscar Isaac, Olivia Munn, Sophie Turner, Rose Byrne, Evan Peters, Nicholas Hoult: judecând după distribuția noului film, cei de la Marvel au planuri mari pentru seria X-Men. Lumea se confruntă cu o nouă amenințare, așa că profesorul X (McAvoy) și Raven (Lawrence) trebuie să pregătească rapid o echipă de tineri mutanți capabili să lupte.

Neighbors 2: Sorority Rising (Premiera: 20 mai)
După ce și-au făcut unul altuia viața un coșmar în primul Neighbors, Mac (Seth Rogen) și Teddy (Zac Efron) sunt nevoiți de această dată să colaboreze pentru a calma o organizație de studente rebele, care tulbură liniștea familiei lui Mac, dând tot felul de petreceri nebune în casa de lângă el. Din distribuție mai fac parte și Rose Byrne, Selena Gomez și Chloë Grace Moretz.

4
X-Men: Apocalypse & Neighbors 2: Sorority Rising

Bacalaureat (Premiera: 20 mai)
Bacalaureat, noul film al lui Cristian Mungiu, inclus în selecția oficială a Festivalului de la Cannes, urmărește povestea lui Romeo (Adrian Titieni), un medic dintr-un orășel de provincie care trebuie să ia anumite hotărări pentru viitorul fiicei sale, elevă la liceu, în prag de bacalaureat.

The Nice Guys (Premiera: 27 mai)
Detectivul Holland March (Ryan Gosling) și Jackson Healing (Russell Crowe), un bărbat care obișnuiește să rezolve probleme într-un mod nu tocmai prietenos, sunt angajați să ancheteze dispariția misterioasă a unei adolescente, Amelia (Margaret Qualley), fiica unei femei care lucrează în Departamentul de Justiție al Statelor Unite.

5
Bacalaureat & The Nice Guys

Alice Through the Looking Glass (Premiera: 27 mai)
Alice (Mia Wasikowska) se reîntoarce în fascinanta Țară a Minunilor, de această dată prin intermediul unei oglinzi, și află că cel mai bun prieten al ei, Mad Hatter (Johnny Depp), este în pericol și are nevoie de ajutorul său. Fără să stea pe gânduri, Alice pornește într-o cursă contra cronometru pentru a-și salva atât prietenul, cât și Țara Minunilor.

6
Alice Through the Looking Glass

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle