Ce filme și seriale noi vedem în ianuarie pe platformele de streaming

2021 este anul de la care avem cele mai multe așteptări, anul responsabil cu redarea speranței în inimile tuturor, cu aprinderea luminiței de la capătul tunelului mult prea lung prin care a mers întreaga planetă în ultimele luni. În același timp, 2021 este anul în care industria cinematografică, afectată serios în urma pandemiei, ar trebui să înceapă să își revină. Și să ne aducă din nou bucuriile de odinioară. 

Dar cum cinematografele sunt în continuare închise și, cel mai probabil, vor rămâne așa o perioadă, platformele de streaming rămân refugiul nostru pentru momentele în care vrem să ne relaxăm la un film bun. Sau la un serial foarte intens. Partea bună e că luna ianuarie ne-a pregătit o mulțime de titluri faine, așa că… ready, steady, bingeing time!

Netflix

Headspace Guide to Meditation

Dacă ți-ai propus să fii mai relaxat în 2021, să meditezi, să înveți să gestionezi mai ușor problemele, să te asculți și să te înțelegi mai bine, acest serial, care li se va părea foarte familiar celor care au încercat deja aplicația mobila Headspace, este titlul cu care trebuie să-ți începi anul. Headspace Guide to Meditation este disponibil pe Netflix din 1 ianuarie.

The Minimalists: Less Is Now

Lucruri, lucruri și alte lucruri. Lucruri care se adună până ajung să te copleșească. The Minimalists: Less Is Now este un documentar must-see pentru toți cei care simt nevoia unei reprioritizări în viața lor. Prieteni de-o viață, Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus au transformat minimalismul într-o adevărată mișcare ne arată că viața poate fi mai bună cu mai puțin. Filmul este disponibil pe Netflix din 1 ianuarie.

Pieces of a Woman

Martha (Vanessa Kirby) și Sean (Shia LaBeouf) sunt un cuplu din Boston pe cale să devină părinți, însă viețile lor se schimbă pentru totdeauna în momentul în care o naștere acasă se transformă într-o tragedie de neînchipuit. Martha începe o odisee care durează un an și pe parcursul căreia ea explorează cotloanele ascunse ale suferinței, complicate de relațiile tensionate cu soțul și mama autoritară (Ellen Burstyn), dar și cu moașa (Molly Parker) pe care trebuie să o înfrunte la proces. Pieces of a Woman îl are ca producător executiv pe Martin Scorsese și ne prezintă povestea intimă, marcantă și extraordinară a unei femei care învață să trăiască în compania durerii.

Lupin

O bijuterie care i-a aparținut lui Marie Antoinette. Un jaf la Luvru. Și o echipă de infractori de înaltă clasă. Inspirat de o carte de aventuri, hoțul gentilom Assane Diop (Omar Sy) vrea să-și răzbune tatăl, victimă unei nedreptăți provocate de o familie bogată. Primul sezon al serialului va fi disponibil pe Netflix din 8 ianuarie. 

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Mai e loc pentru un nou serial-documentar dedicat criminalilor în serie? Mai e. În însoritul Los Angeles din 1985 pândește un criminal în serie neobosit și malefic. Doi detectivi sunt hotărâți să nu cedeze înainte de a-l captura. Miniseria va fi disponibilă pe Netflix din 13 ianuarie. 

Daughter From Another Mother

Două femei foarte diferite formează o familie ciudată după ce descoperă că, din greșeală, copiii lor care au acum 6 luni au fost inversați la naștere. Primul sezon al serialului va fi disponibil pe Netflix din 20 ianuarie.

Riverdale – Sezonul V

Archie (K.J. Apa), Veronica (Camila Mendes), Betty (Lili Reinhart) și Jug (Cole Sprouse) revin din 21 ianuarie cu cel de-al cincilea sezon Riverdale și o nouă doză de aventură în orașul în care întotdeauna se întâmplă ceva.

Bonding – Sezonul II

Primul sezon din Bonding – povestea unei dominatoare și a celui mai bun prieten al ei – a avut un succes uriaș în 2018, așa că era de așteptat să aibă o continuare, chiar dacă a durat foarte mult până să devină realitate. Fără bani și excluși din toate temnițele plăcerilor din New York, cei doi buni prieteni Tiff (Zoe Levin) și Pete (Brendan Scanell) încearcă să-și refacă reputația în cadrul comunității. Al doilea sezon din Bonding va fi disponibil pe Netflix din 27 ianuarie. 

The Dig

Lily James, Carey Mulligan, Johnny Flynn și Ralph Fiennes alcătuiesc distribuția celui mai așteptat film de pe Netflix în ianuarie, o dramă biografică în regia lui Simon Stone. În timp ce Al Doilea Război Mondial bate la ușă, o văduvă bogată angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei. Cei doi fac o descoperire istorică, ecourile evenimentelor din trecutul Angliei rezonând cu elemente legate de viitorul incert al țării. Filmul va fi disponibil din 29 ianuarie la Netflix.

The White Tiger

The White Tiger explorează evoluția spectaculoasă a lui Balram Halwai (Adarsh Gourav), care, datorită curajului și capacității sale de adaptare, se transformă dintr-un biet sătean sărac într-un antreprenor de succes în India modernă. Șiret și ambițios, eroul reușește să devină șoferul lui Ashok (Rajkummar Rao) și al lui Pinky (Priyanka Chopra Jonas), care tocmai au revenit din America. Și cum societatea l-a învățat un singur lucru, și anume să fie un bun servitor, tânărul se străduiește din să le facă pe plac bogaților săi stăpâni. Însă, după o noapte de trădări, Balram își dă seama cât de corupți pot fi și până unde pot să meargă aceștia pentru a se salva, distrugându-l pe el. Pe punctul de a pierde totul, tânărul se revoltă împotriva unui sistem nedrept și devine un nou tip de conducător. Filmul va fi disponibil din 22 ianuarie la Netflix. 

HBO GO

A Discovery of Witches – Sezonul II

Dacă îți era dor de un fantasy captivant, începutul de an îți va aduce al doilea sezon din A Discovery of Witches, o continuare a poveștii dintre Diana Bishop (Teresa Palmer), o cercetătoare specializată în istorie și științe oculte, care își descoperă puterile magice pe măsură ce face descoperiri neașteptate despre un vechi manuscris, și Matthew Clairmont (Matthew Goode), vampirul fermecător care încearcă să o protejeze la fiecare pas. În noul sezon, cei doi vor călători în timp, întorcându-se în Londra medievală, unde pornesc pe urmele unei vrăjitoare foarte puternice. Cel de-al doilea sezon din A Discovery of Witches va fi lansat la HBO GO pe 8 ianuarie. 

Doctor Sleep 

La 40 ani de la evenimentele traumatizante din The Shining, sequelul îl are în prim-plan pe Dan Torrance (Ewan McGregor), fiul celebrului Jack Torrance. Acesta încearcă să protejeze o tânără cu puteri extraordinare de un cult cunoscut ca The True Knot, care se hrănește cu forța tinerilor pentru a obține, astfel, nemurirea. Filmul e disponibil pe HBO GO.

Prime

Uncle Frank

O dramă cu accente umoristice pe care nu trebuie să o ratați, Uncle Frank explorează un roadtrip tare simpatic, din Manhattan în South Carolina, pe care îl parcurg Frank Bledsoe (Paul Bettany), partenerul acestuia, Wally (Peter Macdissi), și nepoata lui, Beth (Sophia Lillis), spre o înmormântare de familie. Filmul este disponibil pe Amazon Prime. 

AXN

Candice Renoir 

În sezonul cu numărul opt, eroina Candice Renoir (Cecile Bois) va trebui să fie mai prezentă ca niciodată. Exact în momentul în care povestea ei de iubire cu Antoine părea că se îndeplinește, acesta are un accident și are o intervenție chirurgicală, în urma căruia rămâne amnezic. Sosirea unui nou recrut o va da peste cap, mai ales atunci când încearcă din răsputeri să le ascundă tuturor adevărul despre Antoine. Mai mult, aceasta va face tot posibilul să-l ajutepe bărbatul pe care îl iubește să-și amintească de ea și de istoria lor împreună. Noul sezon din Candice Renoir va fi disponibil din 4 ianuarie, lunea, de la ora 21, la AXN. 

The Blacklist 

După ce s-a aflat ani de zile pe lista celor mai căutați criminali, Raymond Reddington (James Spader) se predă FBI-ului și se oferă să dezvăluie o listă neagră, alcătuită din cei mai periculoși și doriți criminali din lume. Spioni, teroriști, asasini plătiți, șefi ai cartelurilor de droguri – toți vor fi expuși cu o singură condiție – să lucreze doar cu agentul debutant Elizabeth Keene (Megan Boone). Odată acceptat acest acord, Liz realizează că Red este mai mult decât pare la prima vedere. Serialul va fi disponibil din 5 ianuarie, în fiecare marți (câte două episoade), de ora 21, la AXN.

Foto: Netflix, HBO, AXN, outnow.ch

Categorii Lifestyle