Ce filme noi vedem în octombrie la cinema

Thrillere care te vor ține în suspans, filme horror care te vor îngrozi, drame, animații, comedii: luna octombrie este una foarte generoasă la capitolul filme.

Blade Runner 2049 (Premiera: 6 octombrie)

Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright și Ana de Armas pornesc într-o nouă aventură care are loc la 35 de ani de la evenimentele din primul Blade Runner, considerat unul dintre cele mai bune filme SF din istorie. De această dată, facem cunoștință cu ofițerul K (Gosling), un vânător de clone umane, care descoperă un secret bine ascuns, ce amenință să distrugă întreaga societate.

Ouăle lui Tarzan (Premiera: 6 octombrie)

După ce l-am văzut anul acesta la TIFF, unde a avut premiera, am zis că este de departe cel mai bun și cel mai șocant documentar pe care l-am văzut în ultima vreme. Acțiunea din Ouăle lui Tarzan are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

Octav (Premiera: 6 octombrie)

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale, aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Home Again (Premiera: 6 octombrie)

O comedie romantică numai bună pentru weekend-urile în care ai poftă de râs, Home Again o are în prim-plan pe Alice Kinney (Reese Witherspoon), o femeie care, după despărțirea de soțul ei, se mută în Los Angeles împreună cu cele două fetițe ale sale. În scurt timp, aceasta cunoaște trei tineri simpatiic, care visează la o carieră în cinematografie și care sunt disperați să își găsească un loc în care să locuiască. Generoasă, Alice îi invită să stea la ea acasă… fără să bănuiască o clipă care vor fi consecințele hotărârii sale.

The Snowman (Premiera: 13 octombrie)

Un thriller care îți va da fiori, The Snowman urmărește povestea detectivului Harry Hole (Michael Fassbender), care investighează dispariția cel puțin bizară a unei femei. Ajutat de partenera sa, agenta Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), acesta trebuie să descopere conexiuni între cazurile vechi și evenimentele recente, pornind de la singurul indiciu lăsat de atacator: un om de zăpadă.

My Little Pony: The Movie (Premiera: 13 octombrie)

O animație plină de culoare, pe care copiii în mod sigur o vor adora, My Little Pony urmărește aventura unor prieteni ponei, care fac tot posibilul să își salveze orașul, Ponyville, de o forță malefică.

Mother! (Premiera: 20 octombrie)

În regia lui Darren Aronofsky, Mother! este unul dintre filmele despre care se vorbește cel mai mult în acest moment. Unii îl adoră, alții îl consideră extrem de ciudat. Pelicula, un thriller psihologic care promite să ne îngrozească, explorează povestea lui cuplu, Grace (Jennifer Lawrence) și Eli (Javier Bardem), care începe să primească vizitele unor necunoscuți misterioși. În scurt timp, în casa lor liniștită, pe care Grace o considera paradisul, încep să se petreacă lucruri înfricoșătoare.

Geostorm (Premiera: 20 octombrie)

În momentul în care sateliții programați să controleze clima pământului încep să o ia razna și să atace planeta, Jake Lawson (Gerard Butler) este trimis în spațiu pentru a opri geofurtuna, dezastrul ce amenință să distrugă omenirea. Acesta pornește astfel într-o cursă contracronometru fără precedent, având nevoie de tot norocul din lume pentru a duce la bun sfârșit misiunea.

Capace (Premiera: 27 octombrie)

În regia lui Sorin Marin, Capace este povestea lui Radu (Vlad Ivanov), un bărbat bogat, autoritar și puternic, dar foarte singur. După ce află că are nevoie de un transplant, acesta pleacă într-un orășel de la mare, cu oameni simpli și tradiții care încă sunt respectate, un loc în care își reeavaluează întreaga viață.

Jigsaw (Premiera: 27 octombrie)

Ce lună mai bună să lansezi un film cu sadicul Jigsaw decât octombrie? După mai bine de zece ani de la moartea sa, tot mai multe cadavre încep să apară în oraș. Și toate poartă „semnătura” terifiantă a lui Jigsaw (Tobin Bell). Dar cum este posibil? Aparent, Jigsaw nu mai este de un deceniu…

Thor: Ragnarök (Premiera: 27 octombrie)

Ragnarök este probabil cel mai așteptat film din seria Thor, mai ales că se lasă cu niște lupte impresionante – da, Hulk (Mark Ruffalo) își face și el apariția. Asgardul este din nou în pericol, iar Thor (Chris Hemsworth) și Loki (Tom Hiddleston) trebuie să găsească o cale de a lucra împreună pentru a-și salva casa de cea mai înfricoșătoare amenințare de până acum.

Que dios nos perdone (Premiera: 27 octombrie)

Pelicula care a închis ediția din acest an a TIFF-ului, Que dios nos perdone este un thriller senzațional, regizat de Rodrigo Sorogoyen, câștigătorul Trofeului Transilvania cu Stockholm în 2014. Într-un Madrid aflat în febra pregătirilor pentru vizita Papei, doi polițiști realizează că nu sunt cu nimic mai presus decât criminalul în serie pe care îl urmăresc. Iar acțiunile lor merg tot mai departe.

Foto: outnow.ch, Adi Marineci

Categorii Lifestyle