Ce filme noi vedem în februarie la cinema

În general, luna februarie este dedicată poveștilor de dragoste, comedii romantice sau drame pline de emoție, care nu lipsesc aproape niciodată de la cinema. De această dată, însă, avem parte mai degrabă de thrillere, peliculele fantasy și biografiile. Iată care sunt premierele de neratat în februarie.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn – Premiera: 7 februarie

DC Comics strikes again. Înainte de lansarea din vară a lui Wonder Woman 2, compania de producție iese în față cu o altă eroină mult îndrăgită de iubitorii de comics și nu numai. În plus, un titlu de film atât de complex merita un personaj pe măsură, iar Harley Quinn (Margot Robbie) a fost alegerea perfectă. După evenimentele din Suicide Squad, aceasta se desparte de Joker și este în căutarea unui nou început! Dornică să demonstreze cine este și ce poate cu adevărat, Harley își unește forțele cu trei eroine, Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) și Renee Montoya (Rosie Perez) pentru a salva o tânără din mâinile necruțătorului Black Mask (Ewan McGregor).

Little Women – Premiera: 7 februarie

Probabil cel mai așteptat film al acestui început de toamnă, Little Women este o nouă ecranizare a romanului omonim scris de Louisa May Alcott în 1868, un clasic al literaturii americane (până la premiera lui, puteți vedea ecranizările din 1933, 1949, 1994 și miniseria din 2017). Scris și regizat de Greta Gerwig, filmul include și o distribuție de excepție: Emma Watson, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Meryl Streep, Laura Dern, Bob Odenkirk și Louis Garrel. Un coming of age emoționant, Little Women urmărește povestea surorilor March și provocările familiei acestora în timpul Războiului Civil din America.

Latte & the Magic Waterstone – Premiera: 7 ianuarie

O animație pe care cei mici o vor adora, Latte & the Magic Waterstone explorează aventura unui arici care pornește în căutarea unui cristal miraculos. Cu ajutorul acestuia, încearcă să oprească seceta devastatoare din ținutul său.

Emma – Premiera: 14 februarie

O reinterpretare a celebrului roman semnat de Jane Austen, Emma urmărește povestea Emmei Woodhouse (Anya Taylor-Joy), o tânără frumoasă, isteață, bogată și un pic prea răsfățată, ale cărei idei și concepții aparent de neschimbat se transformă pe măsură ce se maturizează și se confruntă cu provocările vieții.

Richard Jewell – Premiera: 14 februarie

Regizorul Clint Eastwood revine în prim-plan cu o poveste inspirată din fapte reale impresionante și îl are în centru pe Richard Jewell (Paul Walter Hauser), un agent de pază american. Acesta a asigurat securitatea stadionului la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, și a devenit eroul unei națiuni după ce a găsit la timp o bombă plasată la Centennial Olympic Park, salvând numeroase vieți. Fapta lui, însă, l-a transformat în principalul suspect al F.B.I.-ului și al presei, care l-au anchetat riguros și i-au dat existența peste cap.

Tipografic Majuscul – Premiera: 21 februarie

O adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Cărbunariu, Tipografic Majuscul, cel mai recent film al lui Radu Jude, pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

The Invisible Man – Premiera: 28 februarie

Un thriller psihologic care o are în prim-plan pe Elisabeth Moss (Mad Men, The Handmaid’s Tale), ecranizare a romanului cu același nume semnat de H. G. Wells, The Invisible Man urmărește povestea Ceciliei Kass, o femeie captivă într-o relație toxică și foarte violentă cu un om de știință strălucit. Când reușește în sfârșit să fugă de el, să dispară fără urmă, în încercarea de a o lua de la zero, Cecilia află că acesta s-a sinucis și că i-a lăsat ei toată averea. În scurt timp, viețile tuturor celor care au ajutat-o sunt puse în pericol de moarte, iar coincidențele suspecte încep să îi tulbure judecata.

colectiv – Premiera: 28 februarie

Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film, colectiv este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. “colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle