Ce evenimente culturale vedem online săptămâna aceasta?

qreator

Seria propunerilor de evenimente culturale online continuă și săptămâna aceasta cu noi concerte de muzică rock, operă, balet și teatru, pe care le puteți urmări online, gratuit. De asemenea, îți propunem să vizitezi, virtual bineînțeles, două dintre cele mai mari muzee din lume: Ermitaj (Sankt Petersburg) și MoMA (New York).

QREATOR – HOME TOGETHER EDITION Concert The MONO JACKS

Qreator – Home Together Edition continuă să ne facă serile mai frumoase, continuând seria live-urilor cu un concert special The Mono Jacks, direct din studioul lor.

the mono jacks
The Mono Jacks este o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. La intersecția dintre indie, alternativ și post-punk, trupa fondată de Doru Trăscău are o amprentă stilistică proprie, cu versuri care ți se strecoară în memorie. Muzica lor a răsunat până acum atât la mari festivaluri (Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle), cât și prin turnee în toată țara, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții.

Dacă ți-e dor să asculți live Tablou, Un sfert de secundă sau 1000 de da, atunci te invităm să urmărești concertul de joi, 2 aprilie, de la ora 19:00, live pe Facebook Qreator. Cel mai nou album, Gloria, a fost lansat la începutul acestui an.

Despre Qreator – Home Together Edition
Deschide ușa virtuală invitaților noștri: în fiecare săptămână, găzduim artiști într-o serie de evenimente online, exclusiv pe Facebook Qreator. Te încurajăm să te conectezi și să rămâi acasă!

 

Teatru

Teatrul de Comedie se mută online și lansează seria #COMEDIAÎNCARANTINĂ, care se desfășoară în perioada 27 martie-15 mai și prin care difuzează online mai multe spectacole din arhivă. Spectacolele sunt încărcate pe canalul de YouTube al teatrului, iar piesele se schimbă în fiecare vineri.

Până vineri se poate urmări piesa „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale.

teatrul de comedie

Operă

Opera Națională București lansează Seri de Operă Online, prin care se pot urmări, conform programului, mai multe spectacole de operă și de balet.

Opera Carmen, de Georges Bizet, poate fi urmărită vineri, 3 aprilie, de la ora 18.30.  Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și pe http://operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

carmen

Muzee

Ermitaj, Sankt Petersburg

Cum ar suna un tur virtual al unuia dintre cele mai mari muzee din lume, Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia? Aici pot fi accesate 45 de galerii și 588 de capodopere.

ermitaj

MoMA, New York

Dacă muzeul poate fi deja vizitat online, timp în care puteți asculta un podcast despre muzeu și operele de artă pe care le include, acum puteți lua parte gratuit la cursuri de artă, desen, puse la dispoziție de Museum of Modern Art pe platforma Coursera – Massive Open Online Courses. În cadrul acestora, veți putea învăța direct de la curatori, artiști și designeri și veți putea înțelege mai bine colecțiile și expozițiile din cadrul MoMA.

moma

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle