Ce culori de farduri să porţi vara aceasta pe pleoape

Atunci când vine vorba de machiajul ochilor, mărturisesc că multă vreme, mi-a fost pur şi simplu teamă de culoare. Trăiam cu falsa impresie că doar make-up artiştii cu experienţă şi îndemânare sunt capabili să stăpânească arta aplicării nuanţelor tari. Pe lista mea, albastru azur, galben canar sau violet prună erau culori rezervate profesioniştilor. Aşa că deşi aveam toate aceste nuanţe tentante la îndemână şi ştiam mai bine ca oricine că un fard intens îţi schimbă efectiv starea de spirit, nu doar îţi intensifică privirea, nu îndrăzneam să experimentez. Încă de dinainte de a pune mâna pe pensulă, mă declaram învinsă de frica de a nu mă transforma într-un clovn. Îţi sună cunoscut, nu-i aşa?

Mereu cu ochii la ce se întâmplă pe catwalk şi la tendinţele verii, tânjeam însă să îmi îmbrac şi eu pleoapele în tonuri vibrante şi de impact. Iar când am descoperit noua colecţie de farduri de ochi Ombre Première de la Chanel, care se află în exclusivitate în magazinul Chanel Beauty Espace din Băneasa Shopping Mall, am decis să mai dau o şansă culorii.

Exerciţiu de creativitate

Odată cu lansarea Ombre Première, Lucia Pica, Global Creative Makeup and Color Designer revoluţionează pur şi simplu machiajul ochilor. Contrastele, cât şi jocurile de culori sunt de dorit. La fel cum layering-ul ( suprapunerea de texturi, cremoase sau pudre) este încurajat.

Datorită noilor farduri Chanel, layering-ul,  tehnica adorată de make-up artişti pentru că îi conferă privirii o intensitate remarcabilă, devine acum accesibilă şi femeilor mai puţin experimentate, aşa ca mine şi ca tine.

Personal, am fost efectiv sedusă de cele 24 de nuanţe, împărţite fie în texturi cremoase, fie mate, fie catifelate, cu strălucire subtilă sau cu finish metalic. În funcţie de mood şi de ocazie, le poţi combina după bunul plac sau le poţi aplica individual.  După ce le-am testat, mi-a plăcut la nebunie că fardurile nu au culori care să migreze sau se strângă în pliul pleoapei.

Fardurile cremoase par să se topească pe pleoape. Ultra-dense în cutia în care sunt încapsulate, în contact cu pielea, devin lejere ca o atingere de mătase, datorită formulei cu uleiuri emoliente. Intensitatea o poţi ajusta aşa cum doreşti. Pentru un efect discret, le poţi aplica direct cu degetele, iar pentru unul mai intens, foloseşte pensula lor.

Cu pigmenţi ultra-puri şi super concentrate, fardurile pudră sunt secretul unei priviri hipnotice. Intense şi magnetice, acestea pot fi blenduite cu uşurinţă, scoţând la iveală orice latură a personalităţii tale ai chef. Femme fatale sau boss babe, decizia îţi aparţine.  Nu e uşor să te decizi asupra unei singure culori, ştiu. Eu nici acum nu m-am decis care e preferata mea: Poudre D’Or, Désert Rouge sau Blue Jeans.

Dacă încă te temi că nu vei obţine un look demn de un expert, mai am o veste bună. Chanel îţi vine în ajutor cu două pensule inovatoare în machiajul ochilor. Sunt uşor de folosit şi le poţi lua cu tine peste tot pentru că sunt retractabile. Sunt concepute atât pentru texturi cremoase, cât şi pudră.

Şi pentru că tot vorbim despre machiajul ochilor, ştim prea bine că un creion de ochi este esenţial.  Eu, una de exemplu folosesc creioanele khol mai des decât fardurile. Iar în colecţia Ombre Première, am descoperit exact nuanţele care flatează orice privire: Prune Noire, Deep Purple sau Vert Eden.

Pentru un efect şi mai surprinzător al machiajului, îţi recomand să încerci şi gelul pentru sprâncene.  Deşi aproape imperceptibil, face sprâncenele să arate natural, punând în evidenţă ochii .