Ce cărți noi citim în luna noiembrie?

Luna aceasta ne delectăm cu un nou volum scris de senzaționalul Eric-Emmanuel Schmitt, descoperim un volum foarte intens și tulburător, în care Louise O’Neill abordează tema abuzurilor sexuale și blamarea victimei, ajungem în Umbra magiei, de Kat Howard și aflăm multe alte povești pline de emoție și inspirație. Iată cum arată lista noastră de lecturi din noiembrie.

Eric-Emmanuel Schmit, Copilul lui Noe, editura Humanitas

Suntem în Belgia anului 1942, când cel De-al Doilea Război Mondial nu și-a hotărât încă învingătorii. Evreii sunt siliți să se ascundă sau să fugă, alternativa fiind lagărul nazist. Cei care nu reușesc să se salveze încearcă măcar să-și pună copiii la adăpost. Joseph se numără printre micuții care trebuie să se ascundă. El învață să uite, să-și anuleze identitatea, povestea, amintirile, familia. În internatul catolic unde este înscris pentru a i se pierde urma, Joseph îl întâlnește pe părintele Pons, un om a cărui misiune va fi să-l ajute pe Joseph să nu-și piardă nici speranța, nici credința în existența Binelui. Asemenea lui Noe, părintele Pons salvează făpturile Domnului din fața cataclismelor istoriei. În catacombele bisericii catolice, el construiește o Arcă a spiritului pentru Joseph: o sinagogă unde pot fi studiate Tora și Cabala. Alături de părintele Pons, Joseph se va îmbarca într-o călătorie pentru redescoperirea identității.

Agnès Martin-Lugand, Lumina unui nou început, editura Trei

Face Agnès Martin-Lugand, autoarea bestsellerului Oamenii fericiți citesc și beau cafea, ce face și mai scoate o carte care te emoționează profund și te ține captiv în paginile sale. În Lumina unui nou început, facem cunoștință cu Hortense. La aproape 40 de ani, aceasta trăiește la Paris, are o școală de dans și iubește un bărbat căsătorit. Se amăgește că este fericită până într-o zi, când o accidentare o forțează să se retragă în Provence, pentru odihnă. Va profita de acest răgaz pentru a-și face ordine în viață și pentru a-și revitaliza pasiunea?

Louise O’Neill, Și-a căutat-o…, editura Storia Books

Într-un orășel în care toți locuitorii se cunosc între ei, Emma O’Donovan este diferită. Ea este cea specială – frumoasă, celebră, puternică. Și face tot ce este posibil pentru ca lucrurile să rămână așa. Până într-o seară… Acum, Emma simte doar rușine. Acum nu mai este nimic. O poveste cutremurătoare, dar necesară, Și-a căutat-o… ridică întrebări despre cultura violului, sexism, abuzul în social media și stigmatizarea victimei. În timp ce comunitatea dintr-un mic oraș irlandez se împarte în tabere și se întreabă dacă nu cumva victima i-a provocat pe agresori, Louise O’Neill se întreabă altceva. E firesc să trăim într-o societate în care există astfel de întrebări?

Kat Howard, Umbra magiei, editura Nemira

Dacă te pasionează fantasy-urile cu magie și lupta dintre bine și rău, volumul lui Kat Howard ar trebui să se afle pe noptiera ta în această lună. New York-ul din zilele noastre are o latură necunoscută oamenilor obișnuiți: Lumea Nevăzută, o societate de magicieni grupați în Case ai căror reprezentanți se luptă pentru supremație într-o competiție neobișnuită. Când apare de nicăieri Sydney, cu puteri nemaivăzute, iar magia tuturor celorlalți își pierde forța, intrigile dintre Case se complică și toată Lumea Nevăzută e cuprinsă de neliniște. Dar Sydney urăște tot ce este legat de magie pentru că, adesea, cere un preț prea dureros.

Sir Ken Robinson, Lou Aronica, Tu, copilul tău și școala, editura Publica

O temă întotdeauna de actualitate, educația a devenit un câmp minat al politicii și al controverselor.  Unul dintre cei mai influenți pedagogi din lume, Sir Ken Robinson a purtat nenumărate conversații cu părinții despre dilemele cu care se confruntă aceștia. Demontând multe mituri și abordând opțiuni și controverse cruciale în privința școlarizării, Tu, copilul tău și școala este o carte esențială pentru părinții care vor să învețe despre tipul de educație de care copiii lor au cu adevărat nevoie și despre ce pot face ei pentru a se asigura că o primesc.

Foto: Annie Spratt / Unsplash

Categorii Lifestyle