Ce breton se poartă în 2016

ce breton mi se potriveste

O schimbare de look e întotdeauna binevenită în viaţa unei femei. Iar odată cu instalarea noilor trenduri, propun să profităm de acestea, să luăm loc pe scaunul hairstylist-ului şi să îi dăm permisiunea de a ne tunde mai mult decât vârfurile. (Foto: Stella McCartney, Proenza Schouler, Emporio Armani)

Bretonul revine în forţă primăvara aceasta şi pare o opţiune demnă de luat în calcul, mai ales în situaţiile în care vrem o tunsoare nouă, dar care să nu implice o schimbare dramatică. Opţiunile sunt nenumărate: clasic, drept sau filat, texturat sau scurt. Pe podiumuri, exemplele abundă şi remarcăm că lungimea variază, la fel şi tăietura. Gros şi lung (Acne Studios) pentru o apariţie rock, drept (Rebecca Minkoff), scurt (Baja East), bretonul e ultra-chic, tu alegi varianta care ţi se potriveşte.

breton in tendinte
Acne Studios SS16, Blumarine SS16, Emanuel Ungaro SS16

În show-ul pentru Cristhoper Kane, s-a mers şi mai departe. Bretonul modelelor, tuns de parcă un copil s-ar fi jucat cu foarfeca, se transformă astfel într-un un imbold să ne facem de cap şi să dăm frâu liber imaginaţiei.

Şi pentru că tot vorbim de breton şi de surse de inspiraţie, urmăriţi-o pe Isabella Emmack. Defilând pentru Chanel, Emporio Armani sau Emanuel Ungaro, modelul a demonstrat că bretonul poate arăta diferit dacă îl coafezi în alt stil şi este în ton mereu cu un alt machiaj.

Tips-uri

Dacă ai un maxilar proeminent, nu e o decizie înţeleaptă să îţi faci această tunsoare. În plus, chiar dacă bretonul e în general asociat cu părul drept, coafează restul şuviţelor wavy şi obţii instant un look foarte relaxat. Atunci când alegi varianta care îţi place, ţine cont şi de cât timp ai să dedici coafatului şi cât de des te poţi întoarce la salon pentru mici ajustări, după ce părul creşte.

Ca să fie uşor de întreţinut şi de coafat, alege un breton lung, pe care să îl poţi da într-o parte. Bretonul texturat şi franjurat necesită mai mult timp pentru îngrijire şi atenţie.

Foto: hepta.ro