Ce alegem vara aceasta: glossuri sau rujuri mate?

vera wang

De îndată ce temperaturile cresc în termometre, o întrebare firească îşi face loc pe buzele oricărei femei: cum rămâne cu machiajul… buzelor? Ei bine, tendinţele sunt extrem de permisive sezonul aceasta, şi poţi opta atât pentru glossuri, cât şi pentru rujuri mate. Important e să alegi textura care ţi se potriveşte.

Shine baby, shine

Gloss-ul este disponibil în atât de multe variante încât este imposibil să nu ai deja cel puţin un produs preferat. De la variante translucide, la cele pigmentate sau cu irizaţii, cu particule de sclipici sau efect de mărire, gloss-ul este cu siguranţă o soluţie simplă, la îndemână.

Cel mai mare avantaj al unui lipgloss este chiar versatilitatea, pentru că îl poţi utiliza în orice moment al zilei. Pentru machiajul de zi îl poţi aplica direct pe buze, sau peste un contur subtil, iar pentru machiajul de seară îţi poate da un aspect glamour, dacă îl aplici peste ruj. Este ideal şi atunci când buzele tale au nevoie doar de hidratare şi protecţie. Foloseşte un gloss fără luciu, care se va potrivi şi atunci când nu porţi machiaj.

Şah mat

Rujul mat devine din ce în ce mai popular, tocmai pentru aspectul de catifea pe care îl oferă buzelor. Textura şi modul în care ea transformă culoarea face ca buzele să devină deosebit de senzuale, punctul principal de atracţie al machiajului tău.

Este recomandat în special pentru machiajul de seară, însă poate fi purtat şi la unele evenimente de zi, dacă machiajul rămâne subtil. Există şi nuanţe dedicate acestei texturi, care sunt cu adevărat spectaculoase. Se încadrează perfect în tendinţele momentului şi poţi încerca şi tu culori precum sepia, grej sau roz pudrat. Desigur, există şi clasicele nuanţe de roşu şi vişiniu, care vor transforma orice machiaj de seară într-o operă de artă, prin simpla apariție spectaculoasă pe care o are textura.

Totul depinde de starea ta de spirit şi de look-ul pe care ţi-l doreşti. În plus, partea distractivă constă în faptul că poţi combina aceste produse. Dacă te-ai plictisit de textura mată, poţi pur şi simplu să aplici gloss peste şi să-ţi faci astfel un refresh instantaneu al machiajului.

Beauty trick: jonglează cu aspectul tău de-a lungul zilei: pentru acelaşi machiaj, poartă ziua un gloss şi seara un ruj mat. Este cel mai rapid mod de a transforma un machiaj de zi într-un machiaj de seară!

SHOP THE STORY: