Câte un film pentru fiecare stare emoțională experimentată în timpul carantinei

filme dispozitie carantina

Acum este momentul filmelor – de văzut, de revăzut, de analizat, de savurat. Îți propunem o listă de filme potrivite pentru fiecare stare emoțională traversată în timpul carantinei. 

Autoziolarea vine la pachet cu o multitudine de sentimente, iar impactul asupra stării noastre emoționale nu este de neglijat. Probabil mulți dintre noi am experimantat în timpul îndelungat petrecut în casă teama, disperarea, furia, resemnarea, tristețea, bucuria adusă de lucrurile mărunte, frustrarea… Specialiștii spun să conștientizăm și să acceptăm aceste stări ca parte din viața noastră și să nu ne lăsăm pradă unui sentiment sau altul, ci să echilibrăm cum putem mai bine fiecare dispoziție. Și cum putem face acest lucru mai bine dacă nu cu ajutorul filmelor, prin care ne putem pierde, pentru câteva ore, în altă lume, și cu ajutorul cărora putem uita de propriile noastre probleme? Îți oferim câteva titluri care să contrasteze cu fiecare dintre stările enumerate mai sus, cine știe, poate terapia prin film chiar funcționează.

The Social Network

the social network

Producția din 2010 spune povestea nașterii Facebook, rețeaua socială care a schimbat lumea. Pentru cei care vor să-și abată gândurile de la problemele care îi frământă acest film este perfect, deoarece rapiditatea și ascuțimea cu care se derulează dialogurile te epuizează înca din prima jumătate de oră a filmului, care are și valoare documentară.

Uncorked

uncorked

Pentru cei care simt nevoia să se deconecteze cu un pahar de vin sâmbăta seara, Uncorked este filmul perfect care să-i introducă în starea festivă pentru un party pe Zoom. Filmul spune povestea lui Elijah, un tânăr care lucrează în restaurantul cu specific barbeque al părinților lui și care visează să devină master sommelier.

First Wives Club

filme dispozitie carantina

Pentru momentele în care te apucă nostalgia fostelor relații, First Wives Club e filmul perfect care să te readucă cu picioarele pe pământ și să-ți ofere o persepectivă amuzantă asupra relației cu ex-ii. Un grup de prietene din colegiu, aflate acum la a doua tinerețe, pun la cale o răzbunare împotriva foștilor soți după ce una dintre prietenele lor se sinucide din cauza că fostul ei bărbat o părăsise pentru o femeie mai tânără.

Kate & Leopold

filme dispozitie carantina

Un romcom cu Meg Ryan este mereu ca o compresă rece când febra autoizolării ne doboară. Acest film ne poartă din trecut în prezent și înapoi și arată o poveste de dragoste atipică dintre Ducele de Albany, interpretat de fermecatorul Hugh Jackman și Kate (Meg Ryan), o specialistă în marketing din New York.

Julie&Julia

filme dispozitie carantina

Un film de urmărit ”în caz de urgență majoră”, când moralul e la pământ, pentru că e ca un balsam – fără răsturnări spectaculoase de situație, cu un subiect delicios, la propriu.

The Talented Mr Ripley

filme dispozitie carantina

Când vrei să visezi la băieți frumoși pe riviera italiană. Un film cu o distribuție premium – Matt Damon, Jude Law și Gwyneth Paltrow, căruia chiar nu-i lipsește nimic – povești de dragoste, acțiune, drama, scenografie, costume.

Outbreak

outbreak-movie-pandemic

Cui pe cui se scoate. Un flm despre amenințarea uni pandemii, cu Dustin Hoffman și Rene Russo, în rolurile unor doctori care încearcă să salveze lumea de un virus letal, răspândit de o maimuță.

Categorii Lifestyle