Cate Blanchett: „Am un parfum pentru fiecare personaj pe care îl joc”

În această primăvară, superba actriță Cate Blanchett, premiată cu Oscar, ne zâmbește din fotografiile lui Tom Munro, în noua campanie a parfumului Giorgio Armani Sì Eau de Parfum Intense.

„Parfumul e foarte important în viața mea. Acesta e modul în care îmi încep ziua. Este ca un ritual de skincare, doar că unul pentru mintea mea”, spunea Cate Blanchett la lansarea mondială de ieri (virtuală, dar ce senzație totuși să te afli pe același ecran cu una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute actrițe!). „Îmi amintesc că, la un moment dat, toată lumea din jur era obsedată de un parfum greu, care mie aproape îmi dădea dureri de cap. Și mi-am dat seama, atunci, că e foarte important și ce parfum porți pe lângă haine și make-up, că esența pe care îl porți este element care te va defini în ochii celor din jur. Așa că da, aleg un parfum diferit pentru fiecare personaj pe care îl joc.” Imaginea a parfumului Giorgio Armani Sì de ceva vreme deja, actrița Cate Blanchett spune că relația ei cu celebrul designer a evoluat în timp și că mereu s-a simțit apropiată de creațiile acestuia și de valorile pe care el le promovează. „Giorgio Armani acceptă faptul că fiecare femeie e diferită, știe că femeile reprezintă o mulțime de lucruri, că sunt puternice, că sunt fragile, creative, amuzante. Și că ele nu trebuie să facă o alegere să fie un lucru sau celălalt, că pot avea toate aceste calități.” 

„Dacă aș compara parfumul Sì Intense cu un film, ar fi ceva de Antonioni. Dacă ar fi o haină ar fi un costum destructurat, Armani, genul care se mișcă în tip ce miști și tu”, încheie Cate Blanchett.

Călătoria olfactivă propusă de parfumierul Julie Masse pentru noul parfum lansat de Girogio Armani este o interpretare intensă și sofisticată a parfumului feminin clasic. „Detaliile, forma, notele parfumului sunt extrem de importante. Ideea mea a fost să creez un parfum mai intens, însă provocarea a fost să nu fie foarte greu, în final. Practic, să creez o intensitate luminoasă”, spunea la lansarea noului parfum Julie Masse, parfumierul care a ajuns chiar în Madagascar, pe plantațiile de acolo, pentru a alege nota de vanilie din parfum. „Parfumul e o emoție pentru mine, ceva care mă face să mă simt bine. Eu îmi parfumez eșarfa bine-bine și apoi o înfășor în jurul meu și mă înfășor în ea ca într-un fel de halou protector, unul care mă face să mă simt minunat.” Noua declinare a esențelor conturează un parfum fructat, oriental și ciprat. Coacăzele negre din debut – semnătura familiei Sì – sunt urmate de trandafir Isparta (orașul trandafirilor din Turcia) și ulei davana. Parfumul se încheie cu paciuli, rășină și (acea) vanilie din Madagascar, obținută prin colaborarea cu un ONG local.

Foto: Armani