Cat eye: Cei mai frumoși ochelari de soare ai sezonului

gigi

Dintre toate stilurile de ochelari de soare, modelul cat eye”, deși un clasic (gândeşte-te numai la staruri din era Golden Age a cinematografiei, precum Grace Kelly, Elizabeth Taylor sau Audrey Hepburn, care rareori puteau fi văzute fără un astfel de accesoriu), are totodată reputaţia de a fi un model destul de dificil de purtat.

E drept că, în cazul ramelor ultra ascuţite ale ochelarilor cat eye” vintage, structura osoasă a feţei influenţa foarte mult aspectul final de ansamblu, aceştia nefiind potriviţi chiar oricărei fizionomii.

În prezent, însă, lucrurile stau altfel, căci ochelarii stil ochi de pisică au fost reinterpretaţi în fel şi chip, de la rame cu forme soft, rotunjite, inspirate de cele vintage, şi până la modele ultra-sharp, cu forme exagerat de ascuţite, astfel încât există ceva potrivit pentru fiecare tip de fizionomie.

Pentru a alege stilul potrivit ţie, ai grijă să existe un contrast între formă feţei şi cea a ramelor. Dacă fața ta este rotundă, optează pentru ramele ascuţite, iar dacă ai o fizionomie mai degrabă pătrată sau dreptunghiulară, mergi pe rame rotunjite.

3.1 Philip Lim, Marni, Christian Siriano - show-urile pentru sezonul toamnă/iarnă 2016-17
3.1 Philip Lim, Marni, Christian Siriano – show-urile pentru sezonul toamnă/iarnă 2016-17

Ochelarii cat eye” au apărut pe podiumurile prezentărilor pentru sezonul de toamnă (3.1 Philip Lim, Christian Siriano şi Marni sunt numai câteva exemple), dar şi în look-urile street style stars sau purtate de către supermodele precum Gigi Hadid, Kendall Jenner sau Chiara Ferragni.

Mai jos, am ales câteva dintre cele mai cool modele din noile colecţii ce abia au ajuns în magazine, astfel încât îţi poţi alege perechea (sau perechile!) favorite!

SHOP THIS STORY: