8 cărți pe care să le citești înainte să fie ecranizate anul acesta

Știm cu toții că, de cele mai multe ori, cartea bate filmul! Eu, în momentul de față cel puțin, nu îmi amintesc o peliculă despre care să pot spune că m-a impresionat mai tare decât a făcut-o cartea. Și cum 2017 este anul ecranizărilor, astăzi vă povestesc despre opt cărți ce merită citite înainte să fie transformate în film. Multe dintre ele sunt deja bestseller-uri internaționale!

Before I Fall

Before I Fall, cartea lui Lauren Oliver, urmărește un episod emoționant din viața unei adolescente, Samantha Kingston, care, timp de o săptămână, își retrăiește ultima zi pe pământ. Captivă într-un șir de întâmplări inexplicabile, aceasta încearcă să descopere misterul din jurul morții sale, dar și să își pună întrebări-cheie legate de întreaga ei viață. Romanul va fi ecranizat în 2017, iar actrița Zoey Deuth (Dirty Grandpa, Why Him?) va juca rolul Samanthei.

The Sense of an Ending

Julian Barnes pur și simplu nu dă greș cu volumele sale pline de înțelesuri și învățăminte. Iar The Sense of an Ending este fără doar și poate una dintre cele mai reușite cărți ale sale, un roman care, în 2011, a câștigat Premiul Man Booker. Anul acesta, povestea sa, în prim planul căreia se află un bărbat nevoit să se confrunte cu secretele trecutului, ajunge pe marile ecrane. Din distribuție fac parte Michelle Dockery, Emily Mortimer, Jim Broadbent și Charlotte Rampling.

Ghost in the Shell

Pe Scarlett Johansson o vom vedea anul acesta într-un rol foarte interesant în Ghost in the Shell, în care va fi o polițistă-cyborg determinată să prindă un misterios hacker. Filmul este inspirat de o carte japoneză de benzi desenate, care a devenit chiar și serial anime.

The Zookeeper’s Wife

Îmi plac foarte mult poveștile inspirate din istorie și, mai ales, din fapte reale, iar The Zookeeper’s Wife, de Diane Ackerman, este cu siguranță o carte pe care nu o voi rata. Romanul urmărește povestea adevărată a Antoninei Zabinski și a soțului ei, proprietarii unei grădini zoologice din Polonia. După invazia germană a Poloniei și declanșarea celui De-al Doilea Război Mondial, grădina zoologică este bombardată și distrusă, însă cei doi soți se hotărăsc să folosească vechile cuști ale animalelor pentru a-i ascunde pe evreii căutați de naziști. Jessica Chastain va juca rolul Antoninei în ecranizarea regizată de Niki Caro.

Wonder

Stephen Chbosky, scenaristul și regizorul hitului The Perks of Being a Wallflower, va adapta anul acesta romanul Wonder, semnat de Raquel J. Palacio. Subiectul cărții este unul foarte sensibil, așa că deja prevăd muuuulte lacrimi la orizont. Protagonistul poveștii este August Pullman, un băiețel de zece ani, care s-a născut cu o diformitate facială. În ciuda reticenței celor din jurul său, acesta încearcă să se integreze la noua școală și să îi convingă pe toți că este un copil la fel ca toți ceilalți. Pe lângă roman, de-abia aștept să văd filmul Wonder, mai ales că rolul lui August va fi jucat de Jacob Tremblay, talentatul puști din Room, care anul trecut a obținut trofeul Critics Choice pentru Cel mai bun tânăr actor. Din distribuție mai fac parte Julia Roberts, Owen Wilson și Mandy Patinkin.

The Lost City of Z

Jurnalistul The New Yorker David Grann a debutat în 2009 cu The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon. Romanul urmărește povestea exploratorului britanic Percy Fawcett care, în 1925, a dispărut în zona Amazonului, în timpul unei expediții  al cărei scop era găsirea unui oraș antic pierdut. Cartea va fi ecranizată cu Charlie Hunnam, Robert Pattinson și Sienna Miller în rolurile principale.

The Circle

Se anunță un an plin pentru Emma Watson! Pe lângă The Beauty and the Beast, actrița va juca rolul lui Mae Holland în The Circle, ecranizarea volumului SF omonim scris de Dave Eggers. Aceasta se angajează la o companie tech extrem de bine dezvoltată și, inițial, lucrurile par să îi meargă pe roate. În scurt timp însă, Mae își dă seama că tehnologia devine din ce în ce mai intruzivă în viețile oamenilor și că firma pentru care lucrează încalcă niște principii grave.

The Dinner

Am citit acum mai bine de un an The Dinner, bestsellerul olandezului Herman Koch, și îmi amintesc că am zis de atunci că subiectul e destul de ofertant pentru un film. Și iată că am intuit bine, pentru că anul acesta, romanul va fi ecranizat, iar Richard Gere, Laura Linney, Steve Coogan și Rebecca Hall fac parte din distribuție. Cartea urmărește un scurt episod din viața unor părinți, care se întâlnesc la cină, la un restaurant cu pretenții, pentru a discuta cum pot mușamaliza lucrurile îngrozitoare comise de copiii lor. Cartea a fost absolut grozavă și sper că și filmul va reuși să transmită povestea așa cum trebuie.

SHOP THIS STORY!

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle