Care sunt cele mai estetice aparate dentare

Trăim în secolul în care oamenii pun accent, din ce în ce mai mult, pe aspectul exterior, o lume în care dorim cât mai mult frumos în jurul nostru și vrem să dăruim și noi, la rândul nostru, tot frumos!

Prima regulă pentru a putea transmite fericirea interioară, pentru a ne bucura de orice detaliu al vieții, pentru a ne simți încrezători în propria persoană și nu în ultimul rând pentru a dărui energie pozitivă în jurul nostru este să zâmbim cât mai des!  Dar nu de puține ori observăm oameni în jurul nostru care evită să zâmbească, să râdă cu poftă ba chiar să se simtă jenați din această cauză. Motivul se datorează, de cele mai multe ori faptului că ne este rușine cu zâmbetul nostru că nu suntem mulțumiți de aspectul dinților noștri. Mulți dintre noi nu știu însă că, acel ”zâmbet de Hollywood “ nu este predestinat doar actorilor sau vedetelor de televiziune , că nici aceștia nu au fost înzestrați de la natură cu o dantură perfectă, ci au apelat la estetică dentară pentru a avea un zâmbet perfect. În acest scop, stomatologia modernă de azi vine în ajutorul nostru cu mai multe metode de îmbunătățire a esteticii, nu numai dentare cât și faciale.

Unul dintre cele mai moderne tratamente stomatologice, adaptat fiecărui caz în parte, pentru a putea avea zâmbetul mult dorit este aparatul dentar.

Ce este aparatul dentar?

Aparatul dentar este un tratament care rezolva probleme legate de pozitia dintilor, a maxilarelor, felul in care dintii se ating (muscatura incorecta), probleme sau dureri articulare, si nu in ultimul rand este una din cele mai eficiente unelte in estetica dentara, fiind folosit in reabilitari estetice complexe pentru tratamente minim-invazive.

Dinții sănătosi pot fi miscati la orice varsta, asadar nu exista “prea tarziu” , căci orice adult poate beneficia de aparat dentar.

Studiile au demonstrat că frecvența cazurilor  de ocluzie (muscatura)  incorecta  in randul adultilor  este comparabila cu cea a copiilor si adolescentilor. Trei sferturi din populatia adulta are probleme de natura ortodontica.

Un zâmbet frumos reprezintă cu sigurantă un motiv in plus pentru a ne simti mai increzatori, studiile in domeniu dovedind ca un pacient care beneficiaza de tratament ortodontic poate cunoaste o imbunatatire a vietii sociale si a oportunitatilor de cariera in urma acestuia.

In plus, o dantura corect aliniata este o dantura mai sanatoasa, intrucat dintii inghesuiti sunt greu de curatat si pot duce, astfel, la probleme gingivale in viitor.

Daca sunteti sau nu un candidat potrivit pentru aparat dentar nu depinde de varsta, ci de starea de sanatate a danturii, starea generala de sanatate si tipul de problema pe care doriti sa o rezolvati.

Din punct de vedere estetic , s-au facut progrese însemnate in ceea ce priveste aparatele dentare, existand acum  variante de aparate dentare foarte estetice, ascunse vederii, astfel ca din ce in ce mai multi adulti recurg la tratamente de indreptare a dintilor, cu rezultate foarte bune.

Tratamentele dentare ortodontice  sunt planificate in detaliu cu ajutorul celor mai performante softuri, iar opțiunile de aparate dentare sunt variate de la  aparate dentare fixate pe interiorul dintilor (Incognito/ Win), aparate dentare cu gutiere transparente ( Invisalign),  sau sisteme de  aparate dentare autoligaturante planificate digital.

Îndreptarea dinților este mai ușoară ca niciodată cu aparatele dentare moderne. Invisalign, aparatul dentar invizibil, îți transformă zâmbetul fără ca cei din jur să observe că porți aparat dentar.

Pe lângă implantul dentar digital și fațetele dentare, Invisalign este unul dintre cele mai inovatoare optiuni de tratament  alese de catre pacienti cu rezultate uimitoare intr-un timp record.

Monica Hazizi, medic specialist Ortodontie si  Ortopedie Dento-Faciala, situat în top 3 medici certificați Invisalign din România, recomandă pacienților tratamentul ortodontic Invisalign atât pentru cazuri simple, cât și pentru cazuri complexe, pentru adolescenți, tineri sau adulți.

„Scopul meu este ca împreună cu pacienții sau cu părinții lor să identificam cauzele problemelor și să le tratăm in cel mai corect si confortabil mod posibil. Consecința acestora, disfuncționalitățile dentare se pot rezolva astfel mai ușor și cu mai puține riscuri de recidivă.”

De ce Invisalign ?

Ceea ce face din Invisalign un aparat dentar unic este tehnologia modernă pe care o folosește, ce permite realizarea unui model 3D al danturii pacientului, pe baza amprentei dentare a acestuia și a radiografiilor. Cu ajutorul acestei amprente 3D,  specialistul Denttaglio Clinic  realizează planul de tratament, care previzionează cum se va mișca fiecare dinte, în fiecare etapă a tratamentului, care este durata acestuia, dar și care va fi rezultatul final.

‘’Invisalign este singurul aparat dentar în cazul caruia anumiti dinti pot fi programați să nu se miste: de exemplu, daca pacientul are implanturi sau lucrari dentare, aparatul poate fi programat sa nu producă miscari asupra acestora, fapt imposibil pentru celelalte aparate ortodontice’’- Monica Hazizi – Medic specialist certificat Invisalign.

Medicul specialist certificat Invisalign  va lua o amprentă a dinţilor dumneavoastră pentru a verifica dacă aceştia pot fi îndreptaţi cu sistemul Invisalign. Odată confirmat acest lucru, un plan de tratament detaliat va fi apoi dezvoltat cu ajutorul ClinCheck®, planul nostru de tratament virtual 3D.  ClinCheck indică seria de deplasări prin care se preconizează că vor trece dinţii dumneavoastră de-a lungul tratamentului – astfel încât să puteţi vedea cum vor arăta, după toate probabilităţile, dinţii dumneavoastră la finalul tratamentului cu Invisalign înainte chiar de a începe.

Categorii Lifestyle