Care sunt adevăratele cauze ale apariției cearcănelor

apariția cearcănelor

Despre cearcăne se vorbește mereu, fiind un subiect de discuție foarte comun printre femei. Iată care sunt factori icare contribuie la dezvoltarea lor!

Genele sunt responsabile de apariția cearcănelor. Da, ai citit bine. Cearcănele se moștenesc. Astfel, dacă bunica sau mama s-au confruntat cu această problemă, cel mai probabil te confrunți și tu.

Un alt factor care stimulează apariția cearcănelor este stresul, fiind imediat urmat de contactul excesiv pe care îl au mâinile noastre cu zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă, așa că ai grijă să o protejezi de razele solare purtând ochelari de soare.

Și, pentru că tot am adus vorba de soare, razele solare pot contribui la apariția cearcănelor. Capilarele aflate sub această piele subțire se pot sparge dacă ne expunem prea mult la soare.

Poți preveni apariția cearcănelor folosind o cremă hidratantă cu Vitamina C, special concepută pentru zona ochilor. Recunoscută pentru puterea să de a reduce semnificativ pigmentarea pielii, Vitamina C este un ingredient des folosit în produsele cosmetice atât pentru ten cât și pentru prevenirea apariției cearcănelor.

O altă cale de a strecura Vitamina C în corp este cea naturală, prin consumul regulat de fresh-uri de portocale.

Nu uita că un somn odihnitor te poate ajuta din mai multe puncte de vedere, atât psihic cât și fizic. Medicii ne recomandă să dormim în jur de 7-9 ore pe noapte. În acest timp, poți aplica pe zona cearcănelor o mască hidratantă.

Deși ne dorim să prevenim apariția cearcănelor într-un mod cât mai natural, ne putem folosi și de mici trucuri de machiaj pentru a le camufla. Atenție! Nu trebuie să abuzăm de produsele cosmetice, pentru că rolul lor este de a ne accentua trăsăturile naturale, nu de a încărca tenul inutil.

Foto: Hepta.ro