Care au fost highlight-urile prezentării CHANEL Couture 2017

Este mijlocul verii și este din nou timpul pentru Săptămâna Modei Couture – este momentul perfect pentru designerii ce vor să uimească prin colecțiile cele mai prețioase, iar noi ne-am îndrăgostit, pentru început, de prezentarea susținută de Chanel.

Regizat, organizat și pus în scenă de nimeni altul decât legendarul Karl Lagerfeld, show-ul couture al casei de modă CHANEL a fost, ca de fiecare dată, unul dintre principalele puncte de atracție a săptămânii de modă couture din Paris. Găzduită de Grand Palais, în inima Parisului, prezentarea a fost un mix între costumele clasice brandului, macheta Turnului Eiffel înalțată până în vârful sălii și un podium presărat cu nisip și pietriș. Pe scurt, un setup original și unic, tipic Chanel.

Locația

Două cuvinte: Grand Palais și Turnul Eiffel. Sunt de ajuns pentru a descrie pe scurt și pe îndelete locația uimitoare aleasă de Karl Lagerfeld pentru a-și susține prezentarea couture pentru toamnă 2017/ 2018. Așa cum Karl a putut să lanseze o rachetă în cadrul show-ului din primăvară (mai multe detalii, aici), de data aceasta, a recreat Turnul Eiffel. Iar efectul a fost uimitor.

The #CHANELtower recreated at the Grand Palais for the #CHANELHauteCouture Fall-Winter 2017/18 show

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Ținutele

Pe lângă setupul uimitor, privirile au fost ațintite asupra colecției vestimentare, care este o oglindire a echipei de meșteșugari ai casei de modă – de la creatorii de pene, ghete, gherghefuri, sau broderii, toată echipa ce se află în spatele pieselor vestimentare este formată din oameni care știu să aducă imaginația și desenele designerului la viață.


#CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Behind the scenes of the Fall-Winter 2017/18 #CHANELHauteCouture show #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

#CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

#CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Pălăriile

Atât de asemănătoare cu cele purtate de Coco Chanel însăși, pălăriile de canotor din cadrul showului au fost create din tweed și au acompaniat absolut fiecare ținută – inclusiv rochia pneumatică de mireasă.

#CHANELHauteCouture #CHANELtower

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

The Front Row

La show au luat parte o multitudine de nume mari, fie din industria modei, cât și a muzicii sau filmului. Primul rând a fost ocupat de o armată de artiști precum Cara Delevingne, Tilda Swinton, Katy Perry, sau Kristen Stewart. La fel de impresionante au fost și mămicile din public, ce s-au asortat cu fetițele lor, ce aveau să asiste la un adevărat spectacol al modei.

The Legend Karl Lagerfeld 

La sfârșitul prezentării couture 2017, primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a făcut cea mai mare onoare designerului atunci când i-a înmânat medalia Grand Vermeil de la Ville. „Impresionată este un cuvânt mic pentru ce simt acum. Imaginația ta nu are limite, la fel și abilitatea ta de a ne transpune într-un univers paralel. Ești un personaj universal, dar și cineva care face Parisul mai frumos și mai creativ. Ești un parizian.”, a spus Hidalgo în speech-ul adresat lui Karl Lagerfeld.