Care a fost conceptul din spatele colecției Louis Vuitton pentru primăvară-vară 2019

louis vuitton

Cu câteva zile înainte de show, când încă eram la Paris, în curtea Louvre-ului se construia de zor podiumul pentru viitoarea colecție Louis Vuitton. Din exterior, părea că se asamblează o navă spațială, iar desfășurarea de forțe era copleșitoare, muncitori, macarale etc. Văzând mai apoi colecția, mi-am dat seama cât de mult sens avea tot acel setting adus parcă „din viitor“.

Conceptul din spatele colecției a fost granița dintre realitatea virtuală pe care o experimentăm în social media și viața reală, așa că Nicholas Ghesquière a jonglat cu siluetele exagerate cu care de altfel ne-a și obișnuit, elementele sculpturale și materiale neconvenționale, cum este cauciucul turnat, țesăturile cu imprimeu digital care urmăresc tema spațială etc., iar în încheiere a mers până la capăt și-a trimis pe podium trei ansambluri care amintesc de costumele de cosmonaut, cu un twist atipic – imprimeurile florale.

Așa cum era de așteptat, la prezentarea Louis Vuitton au participat și vedete prietene ale casei, precum Cate Blanchett, Alicia Vikander, Léa Seydoux, Catherine Deneuve, Shailene Woodley, Adèle Exarchopoulos, Spike Lee, Justin Theroux, Natalia, Vodianova etc.

Foto: Louis Vuitton