Când încep târgurile de Crăciun și care sunt cele mai frumoase din Europa?

Am ajuns la jumătatea lunii noiembrie și deja toată lumea se gândește la sărbători și la Crăciun. Colecțiile festive sunt deja în magazine, colindele încep ușor, ușor să se audă în case, restaurante și marile centre comerciale, iar noi ne gândim la vacanță. Și cum târgurile de Crăciun sunt un adevărat motiv de bucurie, un fel de loc magic, cu vin fiert, ștrudele calde, decorațiuni hand-made și aromă de scorțișoară, astăzi ne-am gândit să dăm startul sezonului festiv cu 12 propuneri de city-break în Europa, la piețele de Crăciun.

Colmar, Franța

Situat în vestul Franței, foarte aproape de granița cu Germania, Colmar pare un orășel de turtă dulce, un loc în care te vei simți ca un personaj dintr-un basm. Casele sale colorate, cu o arhitectură aparte, arată absolut minunată în preajma sărbătorilor, când sunt luminate de sute de beculețe. În plus, târgul de Crăciun de-aici este probabil cel mai frumos din Europa, fiind renumit în toată lumea. Localnicii se implică în crearea unei atmosfere de poveste, participând la competiții tematice, centrul orașului și zona Little Venice (cea mai frumoasă din Colmar) sunt pline de standuri cu preparate tradiționale, dulciuri, decorațiuni, jucării, iar colindele răsună la fiecare pas.

Perioada târgului de Crăciun din Colmar: 23 noiembrie – 30 decembrie 2018

Budapesta, Ungaria

Pe cât de frig este în Budapesta în timpul iernii, pe-atât de frumos este orașul în perioada pieței de Crăciun. Iar seara, când se aprind luminițele vapoarelor și bărcilor care staționează pe malul Dunării, peisajul este unul minunat! În fiecare colț de oraș este un fel de mini-târg de Crăciun (cele mai interesante sunt cele din piața Vőrősmarty și piața Szent István, unde se află și basilica ce poartă același nume), așa că oprește-te pe la fiecare, pentru că sigur vei găsi ceva care să te atragă (evident, nu rata vinul fiert, ștrudelele și gulașul pregătite pe loc la standurile de la târg). Iar dacă frigul devine insuportabil, urcă-te într-un autobuz turistic (Hop On Hop Off Budapest) pentru un tur al orașului.

Perioada târgului de Crăciun din Budapesta: 23 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019

Viena, Austria

Din Budapesta ajungem în Viena (de altfel, distanța între cele două este relativ mică, așa că poți bifa două orașe în aceeași vacanță), orașul muzicii și al artei.  Viena se transformă într-un loc magic de Crăciun, așa că în mod sigur vei pleca de-aici cu cele mai frumoase amintiri și suveniruri, de la carusele din lemn la globuri pentru bradul de Crăciun. Cea mai mare piață este Vienna Christmas World din Rathausplatz (piața Rathaus), unde se află și primăria.

Perioada târgului de Crăciun din Viena: 23 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019

Tallinn, Estonia

Statele baltice sunt adesea ignorate atunci când vine vorba de vacanțe, însă acest lucru ar trebui să se schimbe cât de curând, pentru că turiștii ajung să rateze astfel niște locuri absolut senzaționale. În ceea ce privește târgul de Crăciun de la Tallinn, legenda spune că prima ediție a acestuia a fost inaugurată chiar de către Moș Crăciun. De altfel, Moș Crăciun este prezent an de an aici li îi așteaptă pe copii să își spună dorințele.

Perioada târgului de Crăciun din Tallinn: 16 noiembrie 2018 – 7 ianuarie 2019

Cologne, Germania

Cologne este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor atunci când vine vorba de Crăciun și asta pentru că perioada Adventului este una de poveste aici. Plăcintă și ștrudele cu mere, biscuiți cu scorțișoară, vin fiert cu mirodenii: aromele din Cologne te îmbie la fiecare pas. Mai mult decât atât, aici vei găsi o mulțime de obiecte festive realizate de meșteșugari pricepuți, așa că-n mod sigur vei pleca și cu un bagaj destul de greu.

Perioada târgului de Crăciun din Cologne: 26 noiembrie – 23 decembrie

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Evident că din această listă nu putea lipsi Rothenburg, orașul Crăciunului. Aici se află Muzeul Crăciunului, deschis pe tot parcursul anului, iar tot decorul orașului pare desprins dintr-un basm al Fraților Grimm, așa că pregătește-te să faci mii de poze, în absolut fiecare colțișor.

Perioada târgului de Crăciun din Rothenburg: 30 noiembrie – 23 decembrie

Praga, Cehia

Încheiem propunerile de sezon cu Praga, orașul în care an de an se organizează una dintre cele mai mari și frumoase piețe de Crăciun din lume. Romantismul centrului istoric, la care se adaugă magia târgului, cu lumini, decorațiuni și arome de sărbătoare fac din Praga o destinație excelentă de Crăciun.

Perioada târgului de Crăciun din Praga: 20 noiembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

Alte târguri de Crăciun din Europa

Târgul de Crăciun din Bruxelles: 30 noiembrie 2018 – 6 ianuarie 2019
Târgul de Crăciun din Zagreb: 1 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019
Târgul de Crăciun din Strasbourg: 23 noiembrie – 30 decembrie 2018
Târgul de Crăciun din Berlin: 26 noiembrie – 23 decembrie 2018
Târgul de Crăciun din Londra (de neratat Winter Wonderland din Hyde Park): 22 noiembrie 2018 – 9 ianuarie 2019

Foto: hepta.ro, pixabay.com

Categorii Lifestyle