Când ar trebui să începi rutina de înfrumusețare pentru un eveniment

Probabil când ai citit titlul, ți-ai răspuns rapid la întrebarea aparent ușoară: clar cu o seară înainte. Țin să îți spun că ar trebui să uiți de acest clișeu. Specialiștii susțin faptul că ar trebui să începi procesul de înfrumusețare cam cu 5 săptămâni înainte. Așadar, dacă te pregătești să fii mireasă sau ai programate nunți sezonul acesta (și sunt sigură că ai măcar o nuntă trecută pe listă), ar trebui să urmezi 9 pași într-un timp mai îndelungat, nu într-o singură seară așa cum cel mai probabil te-ai obișnuit până acum. Pe lângă faptul că e foarte stresant să te pregătești pentru un eveniment în numai 24 de ore, s-ar putea chiar să ai neplăcerea de a nu termina îngrijirea destinată fiecare părți a corpului în așa puțin timp. Mai jos ai o super planificare timp de 5 săptămâni care sunt sigură că te va ajuta enorm dacă în viața ta se apropie un eveniment important.

5 săptămâni înainte: Menține-ți părul hidratat

Dacă ai senzația că îți poți pune o mască de păr hidratantă cu o seară înainte și dimineața să te trezești cu un păr absolut superb, țin să te dezamăgesc, dar… nu se va întâmpla asta. Cam cu 5 săptămâni înainte ar trebui să ai grijă la șamponul și balsamul de păr pe care-l folosești și bineînțeles să aplici o mască intens hidratantă. Efectul mult dorit se va observa în timp, iar tu te vei putea bucura la eveniment de un păr care se așează exact așa cum îți imaginai!

Shop this story:

4 săptămâni înainte: Încearcă extensiile de gene

Extensiile de gene fir cu fir sunt în vogă la ora actuală, iar dacă îți dorești să încerci acest trend fix înainte de eveniment, ar trebui să iei în calcul un lucru extrem de important: comoditatea. Dacă nu ai mai făcut asta până acum, ar trebui să le aplici cam cu 4 săptămâni înainte pentru a vedea în ce măsură le poți tolera. În plus, genele nu sunt pentru toată lumea… s-ar putea să fii alergică la acel lipici și ar trebui să testezi asta cu ceva timp înainte. Dacă totul merge bine, le poți întreține foarte ușor – utilizează un rimel waterproof și ai grijă atunci când te speli pe față sau o exfoliezi.

3 săptămâni înainte: Începe procesul de autobronzare

Autobronzarea este un proces destul de dificil de care ar trebui să ai grijă cu ceva timp înainte. Dacă îți dorești ca pielea ta să aibă un aspect de bronz natural, pregătește-te cu 3 săptămâni înainte. Folosește un produs pentru autobronzare pe care să-l aplici ușor după duș, atunci când pielea este încă umedă. Dacă îți dorești un plus de strălucire, fix înainte de eveniment utilizează un produs instant de autobronzare care se va usca imediat și va avea un super efect. Pentru a menține un bronz frumos, nu uita ca în tot acest timp să folosești o loțiune de echilibrare a pH-ul și o cremă intens hidratantă.

Shop this story:

2 săptămâni înainte: Ai grijă de tenul tău

Dacă îți dorești un ten radios, o mască de tip peeling chimic este ceea ce cauți. Aceasta va elimina celulele moarte, și îți va lăsa pielea foarte curată, fără impurități, praf, urme de machiaj și cel mai important… sebum. În urma acestui tratament pe care-l poți face singură acasă sau la specialist, pielea ta va absorbi mult mai intens ingredientele active din produsele de înfrumusețare pe care le ai acasă. Bineînțeles, ca după orice peeling nu uita să folosești o cremă protectoare cu SPF ridicat pentru a evita petele solare.

10 zile înainte: Albirea dinților

Când vine vorba despre albirea dinților, ai la dispoziție mai multe opțiuni în funcție de bugetul pe care vrei să îl investești în asta. Dacă îți dorești o albire temporară doar pentru a arăta senzațional la eveniment, poți încerca un tratament profesionist la stomatolog sau mai simplu… benzile de albire la domiciliu. O albire profesională este mai scumpă, dar imediată, pe când benzile pot avea acest efect într-un interval de timp mai îndelungat, cu o durată între 2 și 4 săptămâni. Pentru a-ți menține o dantură imaculată, încearcă până în ziua evenimentului să nu consumi cafea, vin roșu – în principiu orice aliment care ar putea lăsa pete.

O săptămână înainte: E timpul pentru epilare

Ceara poate lăsa o roșeață foarte inestetică și sigur nu vrei să arăți așa în ziua cea mai mare. Dacă elimini părul nedorit de pe față cu ceară, programează-te la cosmetician cam cu 7 zile înainte de eveniment.  În această perioadă, pielea ta are suficient timp pentru a se calma de orice iritație posibilă. Ce trebuie să faci după? Evită activitățile care presupun transpirație, dar și căldura excesivă, deoarece pot provoca alte erupții. Încă ceva foarte important – pentru a evita creșterea rapidă a părului, așteaptă undeva la 48 de ore până la exfolierea zonei respective.

4 zile înainte: Programează-te la un tratament facial

Un tratament facial poate funcționa asemenea unui filtru de pe Instagram sau a unei super aplicații de înfrumusețare. În urma unui astfel de tratament fața ta va arăta într-un mod natural mult mai conturată și strălucitoare. Așadar, te poți programa la o clinică de estetică la un tratament facial recomandat tipului tău de ten. Este recomandat ca în urma unui astfel de tratament, să elimini exfolierea din rutina ta și bineînțeles să porți tot timpul protecție solară. Poți consulta chiar aici o listă de tratamente faciale super eficiente de la clinica de estetică Noblezza Beauty Clinique.

2 zile înainte: Fugi la manichiură

Întotdeauna unghiile tale vor arăta mult mai bine după ce ai ieșit de la salon, decât dacă încerci să ți le faci singură acasă. Poți opta pentru o manichiura simplă, însă dacă de ceva timp ești fană unghii cu gel, trebuie să le acorzi o atenție mai deosebită. Folosește ulei pentru cuticule și cremă de mâni hidratantă, deoarece gelul poate deshidrata temporar unghiile.

Shop this story:

O seară înainte: Hidratează-ți buzele

Probabil buzele sunt ultimul lucru la care te-ai gândit. Ei bine, merită și ele un tratament special. Cu o seară înainte aplică un scrub special și o mască specială pentru buze. Scrubul este menit să elimine pielea moartă, în așa fel încât rujul să arate mult mai bine pe buze, pe când masca îți va face buzele să pară mai pline și voluminoase. Ai aici mai multe detalii despre măștile de buze cu colagen extrem de în vogă la ora actuală.

Foto: hepta.ro