Campari Red Diaries: Clive Owen și Paolo Sorrentino fac echipă în scurtmetrajul „Killer in Red”

Anul 2017 marchează o premieră în istoria brandului: calendarul Campari trece printr-o (r)evoluţie, devenind astfel Campari Red Diaries, un produs de pionierat artistic: video-cocktail-ul, care surprinde într-o manieră contemporană esenţa de brand. Prin intermediul unei serii de 13 scurtmetraje artistice, în regia lui Paulo Sorentino şi a lui Ivan Olita, Red Diaries aduce în lumina reflectoarelor video-cocktail-urile cu poveste.

Fiecare film devine un mod de expresie a brandului, materializând experienţele şi emoţiile barmanului narator, bartellerul. Campari Red Diaries surprinde bogăţia poveştilor spuse de bartellers, cultura mixologiei, precum şi versatilitatea gustului Campari. Campari Red Diaries 2017 îi conduce pe iubitorii brandului Campari într-o călătorie imaginară, care debutează cu povestea principală: Killer in Red.

Atmosfera în care este surprisă povestea în stil film noir, scrisă şi regizată de Paolo Sorrentino, îl are pe Clive Owen în rol principal. Killer in Red este completată de o colecţie de 12 video-cocktail-uri, regizate de italianul Ivan Olita, ce aduc la viaţă arta şi flerul a 14 barmani internaţionali. Scurtmetrajele sunt disponibile în exclusivitate pe canalul oficial de YouTube al Campari.

Despre scrierea şi regizarea Killer in Red, Paolo Sorrentino a declarat: „Campari este un simbol italian iubit în întreaga lume datorită esteticii sale memorabile. Prin această colaborare, mi-am propus să transpun imaginea iconică Campari în limbajul cinematografic. Am reuşit să surprindem esenţa acestui simbol prin tehnica storytelling-ului, iar rezultatul este, credem noi, un îndrăzneţ produs artistic, dar şi de brand: video-cocktailul. A fost fantastic să lucrez cu Clive; entuziasmul şi prezenţa sa scenică atât de convingătoare mi-au permis să realizez un scurtmertraj inspiraţional, care stârneşte imaginaţia.”

La rândul său, Clive Owen, câştigător al Globului de Aur pentru rolul din Closer, a adăugat: „A fost o bucurie să lucrez cu Paolo şi o onoare să fiu parte a campaniei Campari Red Diaries 2017.  Alegerea brandului de a folosi scurtmetraje pentru a pune în scenă povestea Campari este un act extrem de ingenios, care adaugă mereu noi sensuri.”

O evoluţie holistică a binecunoscutului Calendar Campari, prima ediţie Red Diaries dezvăluie experienţele şi emoţiile care inspiră barmanii să creeze şi să îşi împărtăşească creaţiile; având la bază ideea confom căreia „fiecare cocktail spune o poveste”, Campari Red Diaries pune în lumină cocktail-urile ca o formă de artă şi un mod puternic de expresie. Captivantă lună de lună, călătoria Red Diaries 2017 valorifică bogăţia poveştilor spuse de barmanii care devin naratori.