Cadouri last-minute: ce poți cumpăra chiar în Ajun de Crăciun

Ești încă în căutarea cadoului perfect? Nu ai avut timp sau inspirație? Nu e totul pierdut. Poți găsi super-cadouri chiar și în ultima clipă, fără ca acest lucru să însemnă că trebuie să iei cu asalt magazinele. Pentru că da, totul se poate rezolva rapid, online, iar cadourile ajung în cel mult două ore la tine.

Când ai vrea ceva special, care va rămâne în amintirea destinatarului drept un cadou memorabil, studiile arată că ar trebui să te îndrepți către un cadou – experiență. Spre deosebire de cadourile-obiect, experiențele sunt printre darurile care rămân în amintirea celor care le primesc chiar ani întregi. Și mai au avantajul de a putea fi alese și livrate în doar câteva minute, nu trebuie să cauți prea departe.

Cadourile care nu se uită

De exemplu, poți dărui aproape instant o sesiune de driving pe circuit unui soț pasionat de adrenalină. Sau o sesiune de răsfăț la spa alături de un curs de make-up ori styling prietenei tale bune. Sau poate un escape room din propria sufragerie găștii din prieteni din facultate. Sau o escapadă cu autorulota în doi?

Toate aceste experiențe sunt disponibile la un click distanță și pot fi personalizate. Iar dacă tot nu ești decis, poți alege doar bugetul și destinatarul va putea să-i decidă singur cadoul dintr-un portofoliu de experiențe. Conceptul acesta, de cadouri flexibile, este tot mai popular.

Ținând cont de lipsa de predictibilitate și de incertitudinea actuală, FlexiBox a reprezentat și reprezintă o soluție ideală pentru tot mai mulți clienți, oferindu-i destinatarului posibilitatea de a alege experiența dorită din mai multe categorii – adrenalină, driving, gourmet, romance etc – atât offline, cât și online. De altfel, anul acesta cadourile flexibile au fost la mare căutare, mai ales pentru partenerii de business, a explicat pentru AList Oana Pascu, fondator Complice.ro, furnizor de cadouri experiențiale.

Prețurile pentru un astfel de cadou pornesc de la 250 de lei.

Cadouri pentru minte

Un alt cadou care se poate cumpăra rapid și care și-a recăpătat din popularitate în ultimii ani este reprezentat de cărți. Potrivit datelor Libris.ro, anul acesta interesul pentru cărțile de dezvoltare personală, cu accent pe cele de psihologie practică, a crescut cu aproape 40%. Românii chiar citesc mai mult, iar acest lucru este confirmat și de statisticile oficiale.

Dacă vrei să eviți aglomerația certă din magazine, mai ales în acest an complicat, poți comanda eBooks. Așa nu-ți faci griji nici în privința livrării, iar cadoul ajunge la destinatar imediat. Mai mult decât atât, de la Libris.ro poți cumpăra și carduri-cadou. Acesta este livrat în câteva secunde, iar suma aleasă de tine pentru a fi dăruită poate varia între 10 și 2.000 de lei.

Last-minute în două ore

Dacă vrei să iei un cadou cu iz de Crăciun, atunci poți merge și pe varianta unui aranjament de sărbătoare, care să ajungă la cei dragi rapid. Există și câțiva comercianți care reușesc acest lucru, nu doar local, ci și la nivel național.

Ne-am adaptat noii realități și am lansat o colecție orientată către siguranța clienților noștri. Am pregătit, pe lângă buchete, aranjamente și decorațiuni, cadouri ce pot fi livrate în întreaga țară prin rețeaua proprie de curieri în două ore de la confirmarea comenzii. Este felul nostru de a contribui cu tot ce putem la sărbători în siguranță. De altfel, și clienții încearcă, pe cât posibil, să limiteze expunerea din magazine, mai aglomerate acum, comandând online atât pentru ei, cât și pentru cei dragi, în special pentru părinți, alături de care mulți nu pot fi în această perioadă, a explicat Marina Popescu, director general al Floria.ro.

Aranjamentele și decorațiunile din colecția de Crăciun a florăriei online au prețuri ce pornesc de la 155 de lei, iar în cele peste 60 de produse ale colecției se regăsesc brazi miniaturali, coronițe de Crăciun, buchete și aranjamente în care domină florile de lotus, bumbacul, felii de portocală sau lămâi uscate, scorțișoară sau anason și, mai ales, pe cât posibil a fost limitată folosirea plasticului.

Livrările se fac până pe 24 decembrie, ora 16.00, în localitățile din țară și până la ora 18.00 în București.

De asemenea, există și variante de curierat rapid, care poate rezolva problema cadourilor. Fie că este vorba de comandă de la diferite magazine online sau offline, ori trimiterea unor cadouri prietenilor și celor dragi, aflați poate în zonele izolate de lângă București, BeeFast livrează în 30 de minute – două ore.

Anul acesta, într-adevăr, reprezentanții BeeFast spun că au avut multe comenzi pentru a livra cadouri din partea celor care nu pot ajunge la cei dragi, colegi, prieteni, chiar familie, în contextul restricțiilor cauzate de pandemie. Mulți își doresc și să evite magazinele sau să traverseze orașul pentru a cumpăra cadoul dorit. BeeFast va prelua comenzi până pe 24 decembrie la ora 17.00.

Categorii Lifestyle