Buze cu sclipici

hepta_2480261

Într-o lună în care petrecerile se țin lanț, glitter lips pot fi elementul de care ai nevoie. Totul va fi conform tendințelor. Nu vei încălca nicio regulă, ba dimpotrivă. Vei urma exemplul celebrităților care își fac ieșirile mult mai strălucitoare cu acest machiaj.

Nimic nou. Și, totuși…

Buzele pe care aplici glitter – buze cu sclipici – nu sunt o noutate. Odată însă cu prezentările Sophiei Webster sau Atelier Versace (foto sus), glitterul a trecut de pe catwalk direct pe buzele starurilor. Pozele de pe Instagram și prezențele starurilor la diverse evenimente vorbesc de la sine. Nu există nicio îndoială: glitter lips sunt în trend în această iarnă.

Pentru acest val al buzelor strălucitoare se face vinovată Pat McGrath. Considerată a fi Mother Makeup, ea a realizat și scos pe piață un kit special. Din acest moment se poate vorbi de un adevărat trend căruia i s-au aliniat nenumărate celebrități. Însă, așa cum îți spuneam, acest machiaj nu este o noutate. În 2009 Pat McGrath realiza pentru varianta britanică a revistei Elle un machiaj metalic al buzelor în roșu și auriu. Nici pentru Christina Aguilera sclipiciul de buze nu este o noutate. L-a purtat în 2010 atunci când a interpretat rolul unei dansatoare de cabaret în filmul Burlesque.

Cine își pune sclipici pe buze

Naomi Campell a cucerit la MTV Video Music Awards cu buzele sale de culoarea rubinului. Același rubiniu îl întânim și la prezentarea colecției couture Atelier Versace însoțit de un machiaj minimal. Culoarea și sclipiciul le vom regăsi la Bella Hadid, Jenna Dewan, Louisa Johnson, Chiara Ferragni, Shay Mitchel, Chrissy Teigen, Jaime King. Din nou sclipici, aplicat de data asta pe buze roz revine în prezentarea colecției Sophiei Webster modelele netrecând deloc neobservate. Un roz cu sclipici a ales să poarte și modelul Chloe Norgaard – o idee inspirată, tocmai bună pentru părul său vopsit în culorile curcubeului.

Cum realizezi acest machiaj

Important de reținut: glitter lips înseamnă accent pus pe buze. Prin urmare, restul machiajului trebuie să fie unul minimal. Firește, dacă nu vrei să arăți ca cel mai strălucitor brad de Crăciun. Dacă nu ai achiziționat kitul special realizat de Pat McGrath, îți poți realiza singură acest tip de machiaj. Pentru aceasta ai nevoie de un creion, un ruj mat și un glitter. Primul pas: conturezi buzele cu un creion special. Aplici apoi cu pensula sau direct cu degetul rujul mat. Iar la final, glitterul, apăsând ușor pentru fixare. În cele din urmă ștergi eventualele urme de sclipici din afara buzelor.

SHOP THE STORY

Foto: hepta.ro