București Mall – Vitan celebrează în luna martie scriitoarele române

Martie aduce o suită de momente pline de culoare în București Mall – Vitan, în ton cu venirea primăverii și luna dedicată femeilor. Pentru început, în lumina reflectoarelor intră scriitoarele române. În rotonda centrului comercial de la etajul I poți descoperi poveștile autoarelor autohtone care au scris și s-au remarcat prin articole în ziarele și revistele vremii, prin volume de poeme, proză sau de memorialistică. Nu în ultimul rând, merită
să afli detalii despre modul acestor femei de a lupta cu prejudecățile timpului și de a susține, din afara sau din interiorul țării, de pe Quai de Bourbon sau de la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia, accesul la educație și cauzele identității naționale.

Expoziția Rotonda scriitoarelor, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) în parteneriat cu București Mall – Vitan, propune 17 personalități feminine, reprezentate prin intermediul fotografiilor din arhiva muzeului și prin detalii biografice. Fiecare panou expozițional redă, prin scanarea codurilor QR, înregistrări video ale unor fragmente literare citite de echipa proiectului și filmate în cadrul expoziției de bază a MNLR Crețulescu. Printre aceste personalități se numără cea dintâi ziaristă, prima femeie din România cu doctorat în filosofie, obținut la Sorbona, pianista care l-a însoțit pe George Enescu în concertele sale, scriitoarele din anturajul Casei Regale, personalități din exil, premiate de Academia Franceză, traducătoare, jurnaliste radio, critici literari și feministe militante.

Poveștile vieții scriitoarelor sunt însoțite, în unele cazuri, de mici dedicații literare sau de portretele realizate de copiii acestora, cum este fragmentul scris de Virginia Gruber și dedicat mamei sale, Veronica Micle: „Mama a fost plină de viaţă, plină de farmec, frumoasă, doamnă perfectă şi avea o voce superbă. În societatea aleasă pe care o vizita (…) făcea umbră întotdeauna în jurul celorlalte femei.” Rotonda scriitoarelor va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii martie în București Mall – Vitan, de luni până duminică, în intervalul 10.00 – 21.00.

Cadouri spectaculoase și originale

Pe lângă această expoziție – mărțișor pentru suflet, colecțiile meșteșugarilor locali ce creează cele mai inspirate cadouri pot fi obținute în centrul comercial la City Vibes Fair – Anotimpul iubirii, care poate fi vizitat în București Mall – Vitan până în 8 martie. Fie că vorbim de Soufeel, cu colecții dedicate doamnelor și domnișoarelor (cercei, brățări, coliere, pandantive), de Bomboane Bucuria, cadouri dulci și vinuri din Republica Moldova sau de Bubbles Shop, cu trandafiri criogenați, tablouri cu licheni, cadouri tradiționale și produse tematice, multitudinea de produse hand-made te vor purta într-o lume magică, a cadourilor.

Un nou sezon pentru shopping – Cele mai recente colecții de primăvară În București Mall – Vitan, și shoppingul capătă un suflu proaspăt. Noile colecții abia "așteaptă" să întâlnească și să seducă fashionistele cu o combinație spectaculoasă de culori și texturi! Ținutele tale, „colecția“ de pantofi, bijuteriile și accesoriile pot beneficia de un refresh în ton cu sezonul primăvăratic, iar în centrul comercial poți găsi tot ce ai nevoie pentru un look original, în ton cu tendințele.

Categorii Lifestyle