Bryan Adams este fotograful care va realiza calendarul Pirelli, ediția 2022

bryan adams

Bryan Adams (61 de ani) nu este doar un cunoscut cântăreț, ci și un talentat fotograf. Artistul a fost ales să fotografieze ediția de anul viitor a celebrului calendar Pirelli, după ce numărul din acest an a fost suspendat din cauza pandemiei.

Cântărețul canadian a anunțat pe conturile sale de social media că va participa la realizarea Calendarului Pirelli. ”Sunt mândru sa vă dezvălui că voi fi fotograful Calendarului Pirelli, ediția 2022. Mai multe detalii despre acest proiect vor apărea pe parcursul verii”, a spus Bryan Adams. 

Bryan Adams

Calendarul Pirelli era cunoscut pentru celebritățile care apar în filele sale – actrițe, modele, cântărețe, artiste etc, de multe ori, în ipostaze foarte sex; de câțiva ani, însă, calendarul a schimbat abordarea și a prezentat fotografii realizate într-o manieră artistică, cu focus pe diversitate – mai ales pe cea de vârstă.

bryan adams

Bryan Adams a împletit pasiuniule pentru muzică și fotografie încă din anii ’90. Fotografiile sale au apărut în paginile unor publicații prestigioase, precum Vogue, Vanity Fair, GQ sau Harper’s Bazaar; de asemenea, artistul a publicat mai multe albume de fotografie de-a lungul timpului, printre care se numără – American Women (2004), Exposed (2012), Wounded: The Legacy of War (2014) un proiect dedeicat soldaților broitanici răniți în luptă, dar și Homeless, lansat în 2019.

Printre personalitățile care s-au lasat fotografiate de Bryan Adams de-a lungul timpului se numără Mick Jagger, John Boyega, Amy Winehouse, Naomi Campbell și chiar Regina Elizabeta a II-a, pe care a fotografiat-o cu ocazia Jubileului de Aur.

Dintre fotografii care au colaborat în trecut la realizarea calendarelor Pirelli fac parte Annie Leibovitz, Helmut Newton, Peter Lindbergh sau Mario Testino. 

Robin Wright, fotografiată de Peter Lindbergh în ediția din 2017 a Calendarului Pirelli

Cunoscut și drept The Cal, calendarul a început să fie publicat anual, începând cu 1964, și a făcut valuri când a publicat primele imagini nud, nouă ani mai târziu. Apariția publicației a fost întreruptă timp de zece ani, din cauza recesiunii din anii ’70.

pirelli
Heidi Klum, fotografiată de Bruce Weber în ediția din 2003 a Calendarului Pirelli

În paginile calendarului au apărut vedete precum Robin Wright, Julianne Moore, Charlotte Rampling, Helen Mirren, Emma Watson sau Kristen Stewart.

Ultimul număr al calendarului Pirelli a fost cel din 2020, cand fotografiile au fost realizate de Paolo Roversi, care a avut ca sursă de inspirație opera lui Shakespeare.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle