Bronz uniform și sănătos. Cum aplici corect autobronzantul

Dacă nici tu nu ai ajuns de foarte multe ori la mare în această vară, nu-ți face probleme, nu ești singura în situația asta. Poți obține un bronz uniform și care să arate natural chiar dacă nu stai zile în șir la soare. În plus, dintre toate metodele prin care te poți bronza (expunerea la soare, solarul, bronzul organic), folosirea unui autobronzant este cea mai sănătoasă alternativă. Fie că alegi un autobronzant cremă, spumă sau spray, există câteva criterii pe care trebuie să le respecți pentru a obține un bronz uniform și fără pete.

Tipuri de autobronzant

În funcție de efectul pe care vrei să îl obții, ai la dispoziție o multitudine de produse din care poți alege. Autobronzant de tip cremă, spumă sau spray, e decizia ta pe care îl vei alege. De menționat este faptul că, dacă alegi un autobronzant de tip spumă, acesta se usucă mai repede, așa că trebuie să distribui destul de rapid și uniform produsul pe piele, pentru a evita un bronz pătat.

Autobronzantul cremă este cel mai ușor de folosit, se usucă puțin mai greu (până la 30 min), însă îți permite să îl distribui pe corp mai ușor. Dacă nu ai atins bronzul perfect din prima apllicare, poți reaplica un autobronzant ori de câte ori este nevoie. Dacă pielea ta este foarte deschisă la culoare, nu te aventura spre un autobronzant care are o nuanță închisă, deoarece riști să te alegi cu o culoare portocalie. Optează pentru o bronzare pas cu pas, pentru a obține un efect natural. Dacă ești în căutare de un autobronzant cremă, care poate fi reaplicat ori de câte ori ai nevoie și e potrivit pentru începerea ritualului de autobronzare, eu îți recomand L’Erbolario Self-Tanning Cream Face & Body, potrivit atât pentru corp cât și pentru ten.

Cum aplici corect autobronzantul

  • Nu folosi un autobronzant dacă nu te-ai exfoliat

Exfolierea este primul pas (și cel mai important) pe care trebuie să îl faci înainte să folosești un autobronzant. Pentru că sunt convinsă că vrei să obții un bronz uniform, fără pete, care să dureze mult și peste care să poți reaplica autobronzantul atunci când este nevoie, îți recomand să nu sări peste exfoliere. Un exfoliant bun, care elimină celulele moarte, dar în același timp îți lasă pielea catifelată și glowy, găsești la brandul -417.  Aromatic Body Peeling este disponibil în mai multe variante și conține minerale extrase din Marea Moartă. Produsele -417 se găsesc exclusiv în farmaciile Sensiblu.

  • Nu uita de hidratare

După ce ai terminat procesul de exfoliere, asigură-te că ai pielea complet uscată înainte să aplici orice autobronzant. Urmează să folosești autobronzantul pe tot corpul? Înarmează-te cu răbdare, pentru că acest proces poate dura între 15-25 min și ar trebui să ai în vedere faptul că e de preferat ca pielea ta să nu între în contact cu hainele sau așternuturile aproximativ 30 de minute, cât timp autobronzantul se usucă în întregime.

  • Epilarea. Înainte sau după?

Întotdeauna epilează-te înainte de a începe acest proces, deoarece epilarea după aplicarea acestui produs poate afecta calitatea bronzului.

  • Trucuri pentru o aplicare ușoară

Un mic truc, pentru o aplicare mai ușoară în anumite zone, este să aplici cremă hidratantă înainte de autobronzant. Astfel, zonele mai dificile unde pielea tinde să fie mai uscată (genunchi, coate) vor arată mult mai bine după ce folosești puțină cremă hidratantă.Dacă încă nu l-ai încercat, să știi că untul de corp cu aromă de banane de la The Body Shop miroase demențial.

Dacă vrei să folosești autobronzant doar pentru față și gât, ai grijă să îl aplici ultimul în rutina ta de îngrijire și nu uita să adaugi puțin și pe urechi.

Poartă întotdeauna mănuși de protecție atunci când aplici autobronzant, sau ai grijă să te speli pe mâini imediat după aplicare, deoarece pielea din această zonă poate căpăta o tentă portocalie dacă nu este curățată la timp. În cazul autobronzantului de tip spumă, acesta vine la pachet (de cele mai multe ori) cu o mănușă specială care te ajută să distribui produsul pe piele.

Citește și:

Corina Caragea, sfaturi pentru un păr lung și strălucitor

Tendințe nemuritoare în materie de frumusețe: machiajul nude