BREAKING: A murit designerul Azzedine Alaïa

Azzedine Alaïa, designerul de origine tunisiană, a murit la vârsta de 77 de ani.

La sfârșitul anilor ’70, și-a deschis un mic atelier chiar în apartamentul sau, pe Rue de Bellechasse. Printre clientele sale fidele se numărau Greta Garbo și Marie-Hélène de Rothschild.

Alaïa și-a descoperit pasiunea pentru modă încă de când era copil și răsfoia prin paginile revistei Vogue. A mințit în legatură cu vârsta sa pentru a se putea înscrie la École des Beaux-Arts din Tunisia, iar după încheierea studiilor, a început să creeze rochii. În 1957 s-a mutat la Paris, unde a lucrat, pe rând, alături de Christian Dior, Guy Laroche și Thierry Mugler.

Azzedine Alaïa alaturi de Naomi Campbell

Alaïa este cunoscut și apreciat în lumea modei de decenii întregi. Colecțiile sale nu au respectat niciodată tendințele sau calendarele oficiale ale industriei, ci, mai degrabă, au fost influnețate direct de spiritul creativ al designerului. Acest lucru, alături de talentul lui Azzedine de a reinventa croiuri clasice făcându-le încă și mai frumoase decât originalul, l-a transformat de-a lungul vremii într-unul dintre cei mai apreciați creatori de modă.

In anii ’80 s-a făcut remarcat la nivel internațional, grație rochiilor de seară superbe, alese de multe actrițe pentru a fi purtate la evenimente red carpet. Tot atunci Azzedine Alaïa și-a câștigat și apelativul „The King of Cling”, datorat manierei în care hainele sale sculptau sileta precum o a două piele.

Foto hepta.ro