Breaking: Massimiliano Giornetti pleacă de la Ferragamo

hepta_811432

După retragerea lui Raf Simons de la cârma creativă a casei Dior, şi concedierea lui Alber Elbaz din funcţia de director creativ al Lanvin, Massimiliano Giornetti este cel mai recent nume care îşi anunţă despărţirea de o casă de modă – Salvatore Ferragamo.

Michele Norsa, CEO al brand-ului, este cea care a lansat declaraţia oficială anunţând plecarea lui Giornetti, subliniind că mişcarea reprezintă „o evoluţie naturală, care vine pe urmele unei colaborări îndelungate şi profitabile”, conform WWD.com.

Colecţia pentru sezonul toamnă/iarnă 2016-17, prezentată la Milano în cadrul Săptămânii Modei, va fi ultima semnată de Giornetti. Spre deosebire de Simons şi Elbaz, ale căror funcţii au fost preluate de către Jonathan Saunders şi Bouchra Jarrar, casa Ferragamo se va baza începând din acest moment pe echipa in-house de design pentru crearea noilor colecţii.

Colaborarea lui Giornetti cu Ferragamo a început în 2000 – iniţial în departamentul de menswear, apoi, începând cu anul 2011, pentru linia womenswear deopotrivă.

Foto: hepta.ro