BREAKING: Maria Grazia Chiuri va fi numită director creativ al casei Dior

Christian_Dior_hepta_670929

După 7 luni de la retragerea lui Raf Simons de la cârma brand-ului Dior, casa de modă franceză va numi un nou director creativ – este vorba despre Maria Grazia Chiuri, care din 2008 şi până în prezent, a ocupat rolul de co-director de creaţie al brand-ului Valentino alături de Pierpaolo Piccioli.

Anunţul oficial va fi făcut după prezentarea colecţiei couture la Paris la începutul lunii iulie, conform unor surse care au făcut o declaraţie pentru BusinessOfFashion.com.

Chiuri va fi prima femeie în poziţia de director de creaţie al casei, de la fondarea sa acum 70 de ani, şi va urma paşii unor designeri de renume care au stat la cârma ei, printre care Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferré şi John Galliano.

Împreună cu Piccioli, Maria Grazia Chiuri a obţinut o serie de premii şi a transformat Valentino într-unul dintre cele mai profitabile brand-uri de lux ale momentului şi una dintre cele mai puternice companii în ceea ce priveşte creşterea vânzărilor de la an la an.

Creaţiile romantice şi pline de graţie pentru care casa de modă italiană a devenit cunoscută de la numirea celor doi designeri în funcţia de directori creativi, oglindesc perfect estetica impusă de către Christian Dior brand-ului său omonim, făcând din Chiuri o alegere ideală pentru a conduce din punct de vedere estetic si creativ label-ul.

Foto: hepta.ro