Brandul personal și cum te ajută în carieră

Brandul personal este unul dintre secretele unei cariere de succes. Angajatorii de top își aleg angajații cu mare atenție, după competențe, dar și reputație și imagine. Studiile demonstreaza clar că diferența la salariu și pentru funcțiile de conducere este data din ce in ce mai mult de abilitatile de comunicare si puterea brandului personal.

“Brandul personal face diferenta. Vorbim despre reputatie, despre incredere si credibilitate. In era digitala, in care timpul este cea mai importanta resursa si in care suntem supraexpusi la informatii, brandul personal are puterea de a te pozitiona exact unde trebuie in mintea si in inima diferitelor categorii de public, fie ca vorbim despre seful direct, colegii de breasla sau clientii. Astfel, este usor sa fii ales de cei care au nevoie de tine, de produsele sau serviciile pe care le oferi“, explica Elena Prodan, coach-ul ce sustine MasterClassul de la No Name la Brand in 9 saptamani, fondator Communication Angels.

Cu totii ne dorim sa facem o alegere sigutra si sa avem garantii clare ale rezultatelor. Insa, nu avem intotdeauna timp pentru a ne documenta, iar daca ne bazam doar pe solicitarea de recomandari din anturaj, sansele ca acestea sa fie insuficiente sunt mari. “In momentul in care o nevoie este constientizata de catre client, iar acest lucru este valabil in orice domeniu, acesta va porni spre alegerea unui frunizor care sa ii resolve problema. In acest punct, din experienta mea de 15 ani, totul se reduce la 2 rute: Fie esti ales, fie nu.  Chiar daca vorbim de un specialist care face parte dintr-o corporatie, brandul personal este cel care deschide usa pentru a fi in topul optiunilor pentru cele mai bune proiecte, oferte de job, iar daca esti in zona de business, vei fi in linia 1 de unde te va alege clientul.”, mentioneaza Elena Prodan. Aceasta adauga care sunt cele mai importante 3 beneficii pe care le poti obtine real cu brandul personal:

Devii alegerea principala, nu mai este nevoie sa te explici, sa castigi incredere

Este clara identitatea ta, nu mai esti comparat cu alti concurenti mai slabi sau nu mai esti comparat cu specialisti/furnizori de produse si servicii care, de fapt, nu au niciolegatura cu tine, dispar confuziile de orice fel

Oportunitatile vin catre tine, deoarece claritatea cu care deschizi relatia spre cei care au nevoie de tine se transforma in siguranta alegerii.

De asemenea, exista inca un secret de stiut pentru brandul personal. “Am intalnit foarte multi oameni valorosi care nu au avut curajul sa inceapa sa isi construiasca brandul personal, deoarece in domeniul lor existau deja lideri de top. Este important sa intelegeti ca prin instrumente profesionale, brandul personal poate fi construit in orice moment al pietei. Niciodata nu este prea tarziu, ci este momentul potrivit!”, conchide Elena Prodan.

Pentru cei care isi doresc un brand personal puternic, si aleg sa fie UN Brand si nu NO Name, se pot inscrie la MasterClassul gratuity de pe 27 aprilie, ora 19.00 aici: https://communicationangels.ro/de-la-no-name-la-un-brand-masterclass-gratuit/

Categorii Lifestyle