Boyish brows. Pierzi ani, câștigi tinerețe

mugler_hepta_682698

Cu un efect natural și chiar puțin dezordonat, boyish brows reprezintă soluția cea mai ușoară și mai ieftină de a afișa un chip tânăr. Sau… ceva mai tânăr. Specialiștii beauty iubesc sprâncenele astea, iar prezența lor pe podiumuri, dar și în afara lor nu mai este o noutate. Și totul începând cu Fashion Week Fall 2014. Le întâlnești în prezentările John Galliano, Julien David, dar și la Cara Delevingne, Sandra Bullock, Ashley Olsen, Lily Collins, Gigi Hadid, Victoria Beckam, Natalie Portman, Miranda Kerr. (foto sus: Mugler toamnă/iarnă 2016)

Boyish brows –  pierzi ani, câștigi tinerețe

De fapt, despre ce vorbim atunci când spunem boyish brows? Nici mai mult nici mai puțin decât despre sprâncene care își păstrează aspectul natural. Groase, chiar ușor dezordonate, acestea renunță la a fi conturate perfect, preferându-se doar eliminarea firelor de păr care nu se încadrează în linia lor naturală. Efectul este unul instantaneu: privirea devine mai blândă, mai caldă, fața este luminată, pusă în evidență. Cu alte cuvinte, chipul pierde ani, câștigă tinerețe. Și totul din doar câteva mișcări.

Cine și cum?

Dacă te întrebi cui i se potrivește boyish brows, află că orice fizionomie este avantajată de această tendință. Iar dacă întrebările tale continuă, îți pot spune că nu-i nicio filosofie în obținerea lor. Totul ține de trei pași: periere, umplere, finisare.

nina_ricci_hepta_683330
Nina Ricci toamnă/iarnă 2016

Sus sprânceana!

Pentru un aspect cât mai natural, începe prin a peria în sus sprâncenele în partea lor dinspre nas. Vei obține astfel un look natural al acestora, puțin dezordonat, dând impresia de no make-up.

Umple arcul!

Treci apoi la pasul următor: completarea părții de jos a sprâncenei. Zona aceasta este de cele mai multe ori supusă unei operațiuni forțate și exagerate de arcuire. Tot ce trebuie să faci este să umpli acest spațiu. Vei obține astfel o sprânceană plină, groasă, efectul fiind cu siguranță unul de întinerire. Pentru asta ai la îndemână pudra sau creionul. De preferat este pudra, rezultatul fiind în acest caz unul mult mai natural. Există și o a treia variantă, pomada pentru sprâncene. Cu o formulă cremoasă, aceasta oferă avantajul rezistenței la apă. Începe din mijlocul sprâncenei trasând linii care să imite firele de păr. Apasă ușor, insistând pe umplerea și nu pe accentuarea ei. Dacă ai ales creionul, estompează la final cu ajutorul unei pensule sau a periei speciale. Ai grijă la culoarea folosită. Aceasta trebuie să fie cât mai aproape de cea a sprâncenelor evitând tentația de a le face prea închise. Singurele fire de păr pe care le vei înlătura sunt cele care depășesc linia naturală a sprâncenei.

Finisează!

Pentru a păstra forma sprâncenelor dar și pentru a le pune mai bine în evidență, aplică la final în direcția de creștere a firului de păr un gel special. Acesta va avea atât rol  de întărire cât și protejare. Nu în ultimul rând, va înlătura orice exces de produs utilizat, mai ales în cazul în care ai folosit fardul. Cu gel de sprâncene BeYu Eyebrow gel, 22,20 lei, Douglas, www.douglas.ro

Naturalețea este o opțiune dar și o tendință. Alege să fii în tendințe!

stella_mccartney_hepta_683420
Stella McCartney toamnă/iarnă 2016

SHOP THE STORY

Foto: hepta.ro