Bogdan Naumovici și HeyDay, cel mai mare festival de trupe tribute din România (27-29 mai)

bogdan naumovici

Dacă încă nu ți-ai făcut planul pentru acest weekend, avem noi o sugestie excelentă pentru tine: festivalul Heyday, cel mai mare festival de trupe tribute din România, care are loc între 27 și 29 mai, în Parcul Izvor din București. Timp de trei zile, zeci de artiști vor urca pe cele trei scene ale festivalului (Park Stage, River Stage, Stars Stage), iar în centrul Bucureștiului vor răsuna cele mai tari hituri din toate timpurile. Și pentru că am fost foarte curioși în privința acestui concept, am stat de vorbă cu Bogdan Naumovici, Managing Partner 23 Communication Ideas și Director Artistic al festivalului HeyDay, care ne-a povestit la ce să ne așteptăm de la prima ediție HeyDay.

În acest weekend va avea loc prima ediţie a festivalului HeyDay: care este ideea de la care a pornit evenimentul?
Dintr-o cerere venită de la Creart şi o idee de la 23 Communication Ideas, alături de colegii şi prietenii noştri de la Pieces of Light şi Five’s. În câteva săptămâni s-au decis şi locaţia, şi activităţile de la festival, numele, conceptul şi  lista de trupe. Nu îmi vine să cred cum, în câteva săptămâni, de la o idee şi câteva cuvinte pe o hârtie, am reuşit să punem totul cap la cap. Iată, a venit ziua în care se deschid porţile celui mai mare festival internațional de trupe tribute din România.

La ce să ne aşteptăm de la festivalul HeyDay? Care sunt punctele ţări ale evenimentului?
Heyday este primul şi cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România. Se bucură de participarea a peste 30 de artişti din Marea Britanie, Italia şi România, care vor cânta pe cele trei scene ale festivalului. Ne-am dorit să fie mare încă de la prima ediţie. Am vrut să aducem unele dintre cele mai bune trupe tribute din afară ţării şi din România şi să realizăm ceea ce am numit noi „concertul imposibil”. Adică avem trupe care vor cânta din repertoriul Guns N’ Roses, Ac/Dc, dar şi artişti din noul val, precum Rihanna şi Adele.

Care este trupa ta preferată din cadrul festivalului?
Pe multe dintre ele nu le-am auzit live şi abia aştept. După festival voi putea răspunde exact.

Ce trupa reală (nu de tribute) ţi-ai fi dorit să vezi live?
The Beatles, clar.

Ce alte atracţii are festivalul, în afară de muzică?
Ca la orice festival, există corturi cu mâncare şi băutură, însă veţi putea vedea şi documentare în Cortul de Filme, vă veţi putea machia, coafa sau tatua temporar la fel ca artistul dumneavoastră favorit şi multe alte activităţi potrivite atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici. În spaţiul special amenajat pentru copii vor fi organizate, gratuit, jocuri şi activităţi cu specific muzical, dedicate lor. Vor fi, de exemplu, concursuri de Guitar Hero sau DJ Hero.

afis

Prețul unui bilet este de 15 lei/zi, iar abonamentul pentru toate cele trei zile de festival este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete aflată în sediul creart, din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sau online, de pe Eventim.ro.