Bijuteriile IT ale sezonului

Christian_Dior_hepta_631238

Cel mai simplu mod de a pune în evidenţă o ţinută, indiferent cât de simplă, este să îi adaugi un accesoriu. Ce zici de una dintre bijuteriile IT ale sezonului? Iată propunerile de top ale designerilor pentru primăvară/vară 2016:

Modern Royalty

Tiarele, în diverse transpuneri, şi-au făcut loc în multe dintre show-urile sezonului de primăvară. În variante cu aer futurist, la Louis Vuitton, cu detalii grafice la Miu Miu, cu aer boem la Rodarte, în versiuni maximaliste, cu detalii complexe şi explozii cromatice la Dolce & Gabbana, ori în cea mai pură redare a clasicelor coroane princiare, la Saint Laurent. Pentru impact maxim, poartă tiara alături de o ţinută edgy sau casual (la Saint Laurent, de pildă, au fost alăturate rochiilor furou din satin, mixate cu detalii grunge, precum jachetele din piele sau denim distressed.

Neo Hoops

Cerceii rotunzi clasici sunt reinterpretaţi în maniere inedite pentru sezonul de primăvară/vară – discuri metalice supradimensionate la Mugler şi Givenchy, marcaţi cu detalii grafice la Rag & Bone, ori sub forma unei spirale XXL purtate de sine-stătător, la Vionnet. Dacă vrei să păstrezi forma tradiţională, Versace propune cercei stil hoop clasici, dar cu un twist, via imprimeurilor multicolore.

Focus On The Shoulders

Cerceii ultra-lungi, care ating umerii, şi-au făcut loc în colecţiile de primăvară/vară sub diverse forme – în variante elegante şi preţioase, la Oscar de la Renta, în versiuni minimaliste, traduse prin perle susţinute de lanţuri ultra-subţiri, la Salvatore Ferragamo şi Sacai, drept podoabe romantice şi suave, inspirate de natură, la Gucci, sau în versiuni cu talismane de tot felul, la Alexander McQueen. Perfecţi de purtat alături de un alt trend al sezonului – topurile cu umeri dezgoliţi.

Statement Choker

Colierele la baza gâtului, cunoscute şi sub denumirea de „choker”, se numără printre cele mai populare piese de bijuterie ale momentului. Christopher Kane le-a imaginat în variante sporty, la Dior le-am văzut în versiuni împodobite cu detalii din sticlă şi câte un talisman minuscul, la Nina Ricci şi Lanvin vin sub forma şiragurilor de cristale, iar în cazul Louis Vuitton, vorbim despre modele minimaliste cu aer futurist.

Summer Vibes

Cerceii cu detalii inspirate din natură sunt atât de feminini şi jucăuşi încât sunt absolut irezistibili – cei cu flori şi fructe de lămâi de la Dolce & Gabbana, cei sub forme de frunze de la Proenza Schouler sau Marni, sferele florale supradimensionate de la Prada, ori cerceii-candelabru cu flori din cristale şi detalii din perle, de la Kenzo, sunt numai câteva exemple.

Proentza Schouler
Spring/Summer 2016

Proenza Schouler

Foto: hepta.ro