BIDFF 2019 – Marele premiu, acordat ex aequo. Documentarul „Maguy Marin: L’urgence d’agir” a închis festivalul

Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival s-a încheiat duminică seară cu ceremonia de premiere şi proiecţia documentarului „Maguy Marin: L’urgence d’agir”, realizat de David Mambouch, fiul ilustrei coregrafe franceze.

Premiile au fost anunţate, la Cinema „Elvire Popesco”, de fondatoarele festivalului – Anamaria Antoci, producător de film, şi Simona Deaconescu, coregraf – şi de membrii juriului.

Juriul BIDFF 2019 a fost alcătuit din Peter Schneider (SUA), producător de teatru şi film american, primul preşedinte al Studiourilor Walt Disney (1985 – 1999), Andy Wood (Marea Britanie), creator de film de dans recunoscut pentru estetica sa, Ada Solomon (România), producător de film, Gulin Ustun (Turcia), directorul Meetings on The Bridge, platforma de coproducţii din cadrul Istanbul Film Festival, şi Martine Dekker (Olanda), directorul festivalului Cinedans din Amsterdam

Ei au acordat premiul pentru cel mai bun film românesc, în valoare de 500 de euro, unuia dintre cele opt scurtmetraje prezentate în competiţie. Cel mai bun musical, dintre cele cinci înscrise în concurs, a primit de asemenea un premiu în valoare de 500 de euro. În competiţia internaţională şi în cursa pentru trofeul pentru cel mai bun film au intrat 30 de scurtmetraje, iar Conceptual Lab by Theo Nissim a oferit 1.000 de euro filmului cu cel mai puternic impact asupra juriului festivalului.

Premiul pentru cel mai bun proiect din cadrul EXPAND, oferit de Asociaţia de Dezvoltare a Filmului Românesc, a fost în valoare de 1.000 de euro.

Categorii Lifestyle