Best Of Beauty 2018: Cele mai bune produse de machiaj

Așa cum v-am promis în articolul anterior, Best Of Beauty 2018: Cele mai bune produse de skincare, am revenit rapid cu un update. De această dată, am pus accentul pe cele mai bune produse de machiaj, acele fonduri de ten, rujuri, glossuri, concealere sau pudre de care nu m-am putut despărți în acest an sub nicio formă. La acest capitol, în 2018 am făcut cunoștință cu noua imagine Douglas și cu brandul Pretty Vulgar, ale cărui produse se găsesc exclusiv în magazinele Douglas, iar dacă va gândeați până acum că o mascara și un eyeliner nu pot avea un ambalaj special, o să va schimbați percepția în curând. Tot în 2018 am asistat la lansarea brandului Fenty Beauty by Rihanna în România, o colecție impresionantă de produse de machiaj care cuprinde 40 de nuanțe de fond de ten (imposibil să nu îți găsești nuanța perfectă), câteva glossuri care se află pe lista mea de #BestOf, dar și iluminatoare, pudre sau rujuri.

Dar să nu ne lungim și să scoatem rapid “vinovații” la iveală. Fondul de ten a fost întotdeauna un subiect dificil, deoarece un singur fond de ten nu poate fi perfect pentru toată lumea. Suntem diferite, avem diferite tipuri de piele, așa că un singur fond de ten nu poate mulțumi toate femeile. Așadar, o să va spun câteva fonduri de ten pe care le-am folosit cu drag în acest an.

#BestOf: Cele mai bune fonduri de ten

Un fond de ten pe care l-am așteptat mult timp să ajungă în România este Giorgio Armani Luminous Silk, un produs pe care mă bucur să îl regăsesc acum exclusiv în magazinele Douglas. Cu un finish luminos și o textură lejeră, Luminous Silk are o acoperire medie și se comportă minunat pe un ten normal sau ușor uscat.

Unul dintre preferatele mele, pentru uz zilnic, este L’Oreal True Match, un fond de ten versatil, perfect pentru machiajele de zi, deoarece nu încarcă tenul, în ciuda puterii sale de acoperire. Mi se pare un fond de ten potrivit și pentru machiaje de seară, deoarece rezistă destul de bine și se menține la locul său, chiar și atunci când ești în toiul unei petreceri agitate. Faptul că abia se simte pe ten reprezintă cu siguranță un mare plus, atât pentru mine cât și pentru femeile care nu suportă să își simtă tenul încărcat.

În colțul luxury, fondul de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear a fost preferatul meu în acest an, fiind potrivit tenului mixt/gras. Pot spune că am “abuzat” de el din plin în cadrul machiajelor pe care le-am realizat persoanelor care dețin un ten uleios. Puterea de acoperire, rezistența și felul în care arată pe piele m-au convins că este un fond de ten care merită un loc în acest #BestOf.

Dior Backstage este un fond de ten buildable, adică acoperirea acestuia se poate construi adăugând mai multe straturi. Mi se pare ideal pentru ședințe foto, dar și pentru persoanele care caută un fond de ten extrem de lejer, insesizabil pe piele, cu acoperire mică spre medie. L-am folosit adesea pentru shooting-uri și s-a comportat întotdeauna impecabil.

#BestOf: Cele mai bune concealere

Atunci când vine vorba de concealere, îmi vin în minte 3 produse pe care le-am tot folosit în acest an: Douglas High Coverage, & Maybelline Instant Age Rewind – două concealere cu acoperire mare, foarte lejere, perfecte pentru persoanele care își doresc să camufleze cearcănele închise la culoare – și MAC Studio Fix 24h Smooth & Conceal – un concealer cu o textură light, acoperire medie și rezistență sporită.

#BestOf: Pudra de fixare

La acest capitol, i-am rămas fidelă pudrei pulbere de la Laura Mercier. Cât despre pudra compactă translucidă, Fenty Beauty Invisimatte și Melkior Setting Powder fac o treaba excelentă în fixarea machiajului.

#BestOf: Glossuri

În 2018 am început să lăsăm de-o parte rujurile mate în favoarea celor cât mai strălucitoare. Buzele cât mai glossy au fost pe val în acest an, așadar am adăugat la colecție câteva glossuri care nu au părăsit portfardul. Printre ele se numără Melkior Ultrashine (nuanța True), Urban Decay Hi-Fi Shine (preferată mea e nuanța Naked), Fenty Gloss Bomb sau glossurile din gama NYX Lingerie Gloss.

#BestOf: Iluminator & Blush

Iluminatorul merge mână în mână cu fardul de obraz, tocmai de aceea am decis să le introduc împreună în aceeași categorie. Cu siguranță nu m-am putut despărți în acest an de iluminatoarele din paleta Dior Backstage Face Glow Palette, iar Melkior Coral Glace, Benefit Gold Rush și Rimmel Maxi Blush (nuanța Third Base) s-au numărat printre fardurile de obraz favorite.

#BestOf: Mascara & Eyeliner

Recunosc, NYX Epic Ink Liner și Sleek Ink Pot au fost preferatele mele în acest an, însă am descoperit recent Lancome Mr. Big Eyeliner Marker, un tuș lichid care a intrat cu ușurință în topul celor mai iubite produse. La capitolul mascara, Melkior Scandalash și L’Oreal Paradise Extatic concurează pentru titlul de cea mai bună mascara și vi le recomand!

Foto Cover: Maria Stefan

Foto articol: PR