#BeautyTips. Cum obții un păr mai puternic?

Studiile științifice arată că pierderea volumului părului cauzată de vârstă nu are legătură cu alopecia, ci cu subțierea părului, o reală provocare pentru ambele sexe. Pierderea părului este percepută drept un declin al tinereții și a puterii, în viziunea lui Freud.

Părul tău cum arată? Ești multumiță de starea lui? Dacă răspunsul este negativ, atunci ia aminte: fă bilanțul ritualurilor tale cosmetice. Analizează dacă ceea ce faci, îți afectează sau nu textura părului.

Subțierea părului este frecvent asociată cu rărirea părului, adică un volum mai mic de fire pe scalp. Ceea ce nu se spune este faptul că diametrul firului de păr joacă un rol important în subțierea părului. Diametrul firului de păr se poate micșora în diferite etape ale vieții cu  o anumite ritmicitate.

 

  • Părul tău e mult prea filat. Dacă ești fan filat și dacă ai părul până la umeri, atunci e bine să știi că acest tip de finisare nu ajută la îngroșarea firului de păr.
  • Un șampon de calitate e la fel de important ca și o cremă bună.Un păr subțire este un păr fin. Un păr care își pierde volumul imediat după spalare și coafura. Structura sa este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Un păr fin are nevoie de produse de îngrijire ce oferă rezistență părului și care vin să stabilizeze structura. Daca suferi de lipsă de volum, mizeaza pe Nioxin Diaboost sau alege produse de îngrijire adaptate nevoilor părului tau.

păr puternic

  • Folosești perii de păr nepotrivite. Un păr frumos și sanatos depinde de grija pe care i-o acorzi dar și de instrumentele de înfrumusețare pe care le folosești. „Periile plate sau cele de metal sunt de preferat celor rotunde.”, spune Edy Virag, Ambasador Nioxin România. Motivul? Acest tip de perii nu agresează părul și nici nu îl tensionează. Plus că aduc volum exact în locurile potrivite.”, adaugă specialistul Nioxin.
  • O culoare de păr prea uniformă. O nuanță de păr singulară dă impresia unui chip mai subțire. Știai asta? Dar aceeași chestiune e valabilă și pentru păr. Un păr care să beneficieze de mișcare are nevoie de texturare obținută prin jocuri de culoare. 

  • Produse nepotrivite pentru tipul tău de păr. Un păr fin are nevoie de produse adaptate – de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Dacă folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașa ușor și își pierde mișcarea.
  • Culori vii pentru mai mult timp. Prelungește rezultatele colorării, cu ajutorul Color Radiance Intensive Mask de la Londa Professional. Aceasta conține extract de fructul pasiunii, recunoscut pentru puterea sa hrănitoare, și coajă de portocală, ce are un pH acid, cu rol în stoparea efectelor de oxidare nedorite.În plus, formula sa protejează împotriva mătuirii și hidratează intens. Astfel, te vei bucura de o nuanță vie a părului pentru mai mult timp.

păr puternic