#BeautyTips. Cum alegem un blush potrivit

Un produs menit să dea o notă de prospețime tenului, blushul este și astăzi un must have în trusa oricărei femei. Versatil, fardul de obraz poate fi aplicat și în zona ochilor pentru un machiaj subtil de zi, iar dacă vorbim despre un blush cremos, acesta poate fi folosit cu succes și pe buze.

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea și aplicarea fardului de obraz:

Presat sau cremos?

În prezent, avem numeroase variante din care putem alege. Fie că vorbim despre blush compact sau cremos, alege-l pe cel care ți se potrivește ție mai bine. Un blush cremos poate avea un finish puțin mai subtil și natural decât varianta pudra, deoarece îl poți difuza în piele mult mai bine cu ajutorul unui burețel Beauty Blender.

 Clinique, 67,00 lei

Cu ce se aplică fardul de obraz?

Pensula potrivită o alegem în funcție de textura produselor care urmează a fi aplicate. În general, produsele prăfoase, precum fardul de obraz presat, pudra compactă sau fardul de pleoape, se aplică folosind pensule din păr natural, în timp ce pentru produsele cremoase folosim pensule din fibre sintetice. Pensula ideală pentru blush o poți alege în funcție de mărimea pomeților tăi, astfel încât aceasta nu ar trebui să fie nici prea mică, dar nici la fel de mare precum pensula de pudră.

NARS, 135 lei

Mat sau sidefat?

Texturile satinate conferă atât strălucire cât și luminozitate tenului, însă este adevărat că nu se potrivesc tuturor, deoarece fardurile de obraz sidefate pot scoate în evidență anumite zone pe care vrei să le camuflezi. Dacă te confrunți cu un ten gras, acnee, sau mici imperfecțiuni în zona pomeților, alege un fard de obraz cu aspect mat.

Melkior, 49,90 lei

Cum alegem nuanța perfectă?

Atunci când ne gândim la blush, trebuie să luăm în considerare subtonul pe care îl are piele noastră. Prin urmare, unui subton galben i se vor potrivi nuanțele calde de coral, bronz, maro, piersică, în timp ce subtonul rece va fi complimentat de nuanțele subtile de roz pastelat, bej.

 Benefit, 170,00 lei