Alina Burlacu ∙ January 24, 2024 ∙ 3 min read

Machiajul urechilor nu este deloc nou, dar are fanii lui pentru care revine ca trend. E un kind reminder că urechea este o zonă de beauty prea puțin explorată.

Înfrumusețarea urechilor cu ajutorul machiajului rareori iese dincolo de domeniul rețelelor sociale, poate doar pentru cei extravaganți sau sub forța împrejurărilor – cel mai propice moment a fost perioada purtării obligatorii a măștii, atunci când rujul a încetat să mai existe, punându-ne imaginația la lucru.

Dacă în 2016 machiajul urechii a stârnit reacții de uimire, atunci când a luat cu asalt podiumurile și rețelele sociale, prezentarea Schiaparelli, pentru sezonul Haute Couture primăvară-vară 2024, a oferit o perspectivă nouă și acum, serios, cine nu și-ar dori o strălucire completă, mai ales atunci când urechea devine parte dintr-o bijuterie la fel de impunătoare? Nu este vorba de o tușă discretă, dată de iluminator, ci la particule mari de cristale. Responsabilă cu realizarea look-ului modelelor: celebra Pat McGrath.

„La Schiaparelli, există întotdeauna un element de strălucire și suprarealist”, a spus McGrath pentru Vogue. „În acest sezon, a venit sub forma unei urechi de cristal pe mai multe dintre frumusețile noastre extraterestre.” Pictate cu pigment argintiu și acoperite cu sute de cristale minuscule – un proces care a durat aproximativ trei ore pentru fiecare model – aceste urechi-bijuterie care captează lumina sunt un mix între machiajul strălucitor și cerceii masivi, la fel de strălucitori.

„Urechile-bijuterie estompează linia dintre ce este machiaj și ce înseamnă bijuterie, ce este familiar și ce nu este, dintre ce este uman și ce este altceva”, a mai spus McGrath.

Schiaparelli nu este la prima tentativă de a aduce această zonă în atenția publicului. În show-ul toamnă iarnă 2021-2022, urechea a fost unul dintre elementele centrale, alături de bijuteriile XXL. Dacă în 2024 argintiul și cristalele sunt vedetele, în 2021-2022, auriul era tema centrală, iar urechea era împodobită de o proteză-bijuterie.

Schiaparelli toamnă-iarnă 2021-2022

Înapoi în 2016, una dintre cele mai neașteptate tendințe de frumusețe a fost machiajul urechilor pe  care l-am admirat în cadrul săptămânei modei de la New York. De atunci a migrat pe Instagram, unde continuă să supraviețuiască în propriile sale cercuri excentrice.

Fără nicio legătură cu podiumurile internaționale, există, cum spuneam, cercurile excentrice ale pasionaților de înfrumusețare a urechilor. Martha Butterworth a fost printre primii artiști de machiaj care a lucrat și pentru acest trend. Folosind machiaj și bijuterii, obiecte mici și chiar tatuaje temporare, make-up artista britanică creează look-uri de frumusețe în care urechea este în centrul atenției.

Cum ar fi ca urechea să fie un spațiu expozițional pentru lucrări în mimiatură inspirate de Van Gogh?

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, află că machiajul urechilor poate fi purtat și pe stradă. Una dintre opțiuni este look-ul minimalist ce include linii grafice, forme geometrice, modele florale și efecte cu culori pe diferite părți ale urechii.

Foto: Hepta, Instagram.

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…