Alina Burlacu ∙ January 24, 2024 ∙ 3 min read

Machiajul urechilor nu este deloc nou, dar are fanii lui pentru care revine ca trend. E un kind reminder că urechea este o zonă de beauty prea puțin explorată.

Înfrumusețarea urechilor cu ajutorul machiajului rareori iese dincolo de domeniul rețelelor sociale, poate doar pentru cei extravaganți sau sub forța împrejurărilor – cel mai propice moment a fost perioada purtării obligatorii a măștii, atunci când rujul a încetat să mai existe, punându-ne imaginația la lucru.

Dacă în 2016 machiajul urechii a stârnit reacții de uimire, atunci când a luat cu asalt podiumurile și rețelele sociale, prezentarea Schiaparelli, pentru sezonul Haute Couture primăvară-vară 2024, a oferit o perspectivă nouă și acum, serios, cine nu și-ar dori o strălucire completă, mai ales atunci când urechea devine parte dintr-o bijuterie la fel de impunătoare? Nu este vorba de o tușă discretă, dată de iluminator, ci la particule mari de cristale. Responsabilă cu realizarea look-ului modelelor: celebra Pat McGrath.

„La Schiaparelli, există întotdeauna un element de strălucire și suprarealist”, a spus McGrath pentru Vogue. „În acest sezon, a venit sub forma unei urechi de cristal pe mai multe dintre frumusețile noastre extraterestre.” Pictate cu pigment argintiu și acoperite cu sute de cristale minuscule – un proces care a durat aproximativ trei ore pentru fiecare model – aceste urechi-bijuterie care captează lumina sunt un mix între machiajul strălucitor și cerceii masivi, la fel de strălucitori.

„Urechile-bijuterie estompează linia dintre ce este machiaj și ce înseamnă bijuterie, ce este familiar și ce nu este, dintre ce este uman și ce este altceva”, a mai spus McGrath.

Schiaparelli nu este la prima tentativă de a aduce această zonă în atenția publicului. În show-ul toamnă iarnă 2021-2022, urechea a fost unul dintre elementele centrale, alături de bijuteriile XXL. Dacă în 2024 argintiul și cristalele sunt vedetele, în 2021-2022, auriul era tema centrală, iar urechea era împodobită de o proteză-bijuterie.

Schiaparelli toamnă-iarnă 2021-2022

Înapoi în 2016, una dintre cele mai neașteptate tendințe de frumusețe a fost machiajul urechilor pe  care l-am admirat în cadrul săptămânei modei de la New York. De atunci a migrat pe Instagram, unde continuă să supraviețuiască în propriile sale cercuri excentrice.

Fără nicio legătură cu podiumurile internaționale, există, cum spuneam, cercurile excentrice ale pasionaților de înfrumusețare a urechilor. Martha Butterworth a fost printre primii artiști de machiaj care a lucrat și pentru acest trend. Folosind machiaj și bijuterii, obiecte mici și chiar tatuaje temporare, make-up artista britanică creează look-uri de frumusețe în care urechea este în centrul atenției.

Cum ar fi ca urechea să fie un spațiu expozițional pentru lucrări în mimiatură inspirate de Van Gogh?

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, află că machiajul urechilor poate fi purtat și pe stradă. Una dintre opțiuni este look-ul minimalist ce include linii grafice, forme geometrice, modele florale și efecte cu culori pe diferite părți ale urechii.

Foto: Hepta, Instagram.

Related Posts

6 secrete de frumusețe de la supermodelul Toni Garrn

Una dintre cele mai bine cotate modele din ultimii 15 ani, Toni Garrn susține îngrijirea cât mai naturală…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Cum arată Cindy Crawford, la 58 de ani

„It’s not a resolution, it’s a lifestyle” (Nu e o rezoluție, e un stil de viață), scria Cindy…

Trucuri pentru un păr parfumat

Vorbim în permanență despre cum să ne coafăm părul, dar dacă l-am face și să miroasă incredibil? Din…

Ingrediente-cheie pentru tenul acneic

Keira Knightley,  Cameron Diaz, Rihanna sunt doar câteva dintre vedetele care țin sub control una dintre cele mai…

Beyoncé lansează Cécred

Linia de produse de îngrijire a părului Cécred este inspirată de munca mamei artistei de 42 de ani…

Nothing but LOVE: 6 cosmetice pentru o zi plină de iubire

Luna asta, ce-ar fi să descoperi acele cosmetice care îți reamintesc, zi de zi, cât de frumos este…

7 parfumuri de care te îndrăgostești de la prima întâlnire

Când alegi un parfum e multă chimie la mijloc și a te îndrăgosti pentru totdeauna de acest buchet…

Elizabeth Hurley, supermodel și la 58 de ani

La 58 de ani, Elizabeth Hurley are corpul și atitudinea unui supermodel de 20 de ani. Și, atunci…

De ce ne fascinează, egal, femeile perfecte și cele imperfecte?

Frumusețea ar putea fi creată de imperfecțiuni ascunse vederii, meșteșugit șlefuite ori ignorate? De ce Mona Lisa, cu…