Alina Burlacu ∙ August 26, 2021 ∙ 2 min read

De ce unele produse cosmetice sunt scumpe? Alături de tehnologia în care s-au investit bugete uriașe, ani la rând, există tratamente și cosmetice pentru înfrumusețarea și îngrijirea pielii care au ingrediente extrem de prețioase (la propriu!).

Acestea sunt 3 dintre cele mai scumpe ingrediente din cosmetice:

Diamantele

În tratamentele de microdermabraziune efectuate în centrele de cosmetică este folosită pulbere de diamant pentru a exfolia stratul cornos și pentru a îndepărta pielea moartă. Diamantul este piatra prețioasă la care visează orice femeie, corect? Pudra de diamant este utilizată și în unele produse de înfrumusețare pentru acasă cu rol exfoliant și pentru luminozitate. Această piatră prețioasă costă minim 5.500 de lei pe karat, dar cifra finală poate ajunge și la 70.000 de lei pe karat.

  • Starskin The Diamond Mask, 75 lei (douglas.ro)

Caviarul

„Extractul de caviar este renumit pentru proprietățile sale antioxidante care protejează pielea împotriva razelor UVA și UVB. Acesta conține omega-3 și omega-6, care joacă un rol important în integritatea și funcția de barieră a pielii, și are proprietăți de protecție și hidratare care ajută la îmbunătățirea texturii și calității pielii”, susține dr Michelle Henry, dermatolog din New York, pentru Women’s Health. Prețul caviarului variază de la 6000 de lei pe kilogram la 17.000 de lei pe kilogram (caviarul Beluga).

  • La Prairie Skin Caviar, 2500 lei

Aurul

Prețiosul aur ajută la întinerirea celulelor pielii și are un efect antirid. „Acesta poate ajuta la reducerea inflamației, care este o cauză a acneei și a hiperpigmentării ”, consideră Paul Jarrod Frank, dermatolog din New York. Când se aplică local, aurul dă strălucire pielii. De obicei, îl vei găsi în tratamentele antiageing din saloanele de estetică, dar și în produsele cosmetice pentru acasă: în creme și loțiuni, precum și în măștile de față. „Este sigur ca ingredient, dar este inert, ceea ce pune la îndoială mecanismul său biologic de acțiune”, spune dr. Jaggi Rao, profesor clinic de medicină la Universitatea din Alberta și director medical Rao Dermatologie. „Studiile clinice care demonstrează utilitatea sa sunt limitate.” Prețul unui kilogram de aur pleacă de la 240.000 de lei.

  • Holika holika Prime Youth 24k gold, 567 lei (notino.ro)

Foto: pexels. com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…