Editor Alistmagazine.ro ∙ November 7, 2021 ∙ 2 min read

Odată cu venirea frigului, pielea noastră se confrunta cu multe schimbări cum ar fi uscăciune, descuamare și deshidratare. Iuliana Balind, Make-up Artist & Trainer, vine cu câteva sfaturi esențiale în sezonul rece. Iată care sunt recomandările specialistului!

Trebuie să știi că sentimentul de “piele care te strânge” poate dispărea în perioada de frig, dacă folosești adecvat produsele de îngrijire și de machiaj.

Folosește seara produse cât mai emoliente, aplică serumuri și creme consistente care să simți că îți hidratează și îi conferă pielii strălucire și îngrijire. Poți aplica măști hidratante pe care să le lași să acționeze 30 minute, cel puțin de 3 ori pe săptămâna. O dată pe săptămâna poți folosi produse cosmetice delicate care să exfolieze sau să îndepărteze pielea descuamata, astfel machiajul pe timpul perioadei reci, se va așeza mult mai bine pe piele și va rezista întreaga zi., spune Iuliana Balind.

Când vine vorba de machiaj, alege cu atenție bazele și fondul de ten, astfel încât să oferi pielii hidratare și emoliere și pe parcursul zilei. Este recomandat să nu aplici baze matifiante, baze care să usuce și cu atât mai mult, fonduri de ten ce conțin alcool. Tenul tău are nevoie de fonduri de ten pe baza de apă, poate chiar ulei, fonduri de ten anti-age dacă ai trecut de o anumită vârstă, pe care întotdeauna să le aplici tot peste baze, serumuri sau creme hidratante. Folosește cât mai multe produse cu textura cremoasă și evită iluminatoarele sau blush urile de tip pudră.

De asemenea, dacă pielea ta are tendința mare de a se usca, consuma multe lichide și evită pe cât posibil pudrele matifiante, folosește pudre libere, translucide care să nu creeze pelicula grea și să nu încarce excesiv.

Și buzele au nevoie de o îngrijire mai atentă în perioada rece, așadar aplică în fiecare seară, înainte de culcare măști sau creme speciale pentru hidratarea lor și din când în când, realizează o exfoliere a acestora folosindu-te de zahăr și miere. Pe parcursul zilei îți recomand să porți rujuri cât mai cremoase, glossuri și să eviți aplicarea rujurilor mate și cu putere mare de rezistenta la transfer.

Și pielea de pe corp are nevoie de hidratare și emoliere dacă ești o persoană predispusă la uscăciunea acesteia, așadar folosește geluri de duș cu ingrediente cât mai atent selectate și în fiecare seară, aplică-ți creme de corp sau uleiuri hrănitoare. Din când în când, îți recomand să faci o vizită și în cabinetul de Cosmetica pentru tratamente profesionale de hidratare sau curățare.

 

Related Posts

10 lucruri inedite despre botox. Când a fost descoperit și cum a ajuns cel mai cerut tratament antiaging

Tratamentul cu toxină botulinică (Botox) este, de mai bine de două decenii, cea mai cerută și utilizată metodă…

Altfel de dulciuri: 7 deserturi de nerefuzat

Dacă ar fi să ne luăm după vorba americanului – a moment on the lips, a lifetime on…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…