Editor Alistmagazine.ro ∙ November 7, 2021 ∙ 2 min read

Odată cu venirea frigului, pielea noastră se confrunta cu multe schimbări cum ar fi uscăciune, descuamare și deshidratare. Iuliana Balind, Make-up Artist & Trainer, vine cu câteva sfaturi esențiale în sezonul rece. Iată care sunt recomandările specialistului!

Trebuie să știi că sentimentul de “piele care te strânge” poate dispărea în perioada de frig, dacă folosești adecvat produsele de îngrijire și de machiaj.

Folosește seara produse cât mai emoliente, aplică serumuri și creme consistente care să simți că îți hidratează și îi conferă pielii strălucire și îngrijire. Poți aplica măști hidratante pe care să le lași să acționeze 30 minute, cel puțin de 3 ori pe săptămâna. O dată pe săptămâna poți folosi produse cosmetice delicate care să exfolieze sau să îndepărteze pielea descuamata, astfel machiajul pe timpul perioadei reci, se va așeza mult mai bine pe piele și va rezista întreaga zi., spune Iuliana Balind.

Când vine vorba de machiaj, alege cu atenție bazele și fondul de ten, astfel încât să oferi pielii hidratare și emoliere și pe parcursul zilei. Este recomandat să nu aplici baze matifiante, baze care să usuce și cu atât mai mult, fonduri de ten ce conțin alcool. Tenul tău are nevoie de fonduri de ten pe baza de apă, poate chiar ulei, fonduri de ten anti-age dacă ai trecut de o anumită vârstă, pe care întotdeauna să le aplici tot peste baze, serumuri sau creme hidratante. Folosește cât mai multe produse cu textura cremoasă și evită iluminatoarele sau blush urile de tip pudră.

De asemenea, dacă pielea ta are tendința mare de a se usca, consuma multe lichide și evită pe cât posibil pudrele matifiante, folosește pudre libere, translucide care să nu creeze pelicula grea și să nu încarce excesiv.

Și buzele au nevoie de o îngrijire mai atentă în perioada rece, așadar aplică în fiecare seară, înainte de culcare măști sau creme speciale pentru hidratarea lor și din când în când, realizează o exfoliere a acestora folosindu-te de zahăr și miere. Pe parcursul zilei îți recomand să porți rujuri cât mai cremoase, glossuri și să eviți aplicarea rujurilor mate și cu putere mare de rezistenta la transfer.

Și pielea de pe corp are nevoie de hidratare și emoliere dacă ești o persoană predispusă la uscăciunea acesteia, așadar folosește geluri de duș cu ingrediente cât mai atent selectate și în fiecare seară, aplică-ți creme de corp sau uleiuri hrănitoare. Din când în când, îți recomand să faci o vizită și în cabinetul de Cosmetica pentru tratamente profesionale de hidratare sau curățare.

 

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…