Alina Burlacu ∙ October 19, 2022 ∙ 5 min read

Noul job de mamă 24/7 te pune pe ultimul loc? Ține minte asta: happy woman, happy mom! Recâștigă primul loc în viața ta cu una dintre terapiile recomandate de specialiști.

După 9 luni de sarcină, îți ții în brațe mult așteptatul bebeluș, iar venirea lui pe lume pare să șteargă memoria mamei (părțile neplăcute, cel puțin). Însă, abia acum devii conștientă cu adevărat, zi de zi, de transformările pe care sarcina și nașterea le-au lăsat asupra organismului tău. Ce poți să faci pentru a reveni în formă?

Dacă ai dureri de spate: osteopatia.

În timpul sarcinii, organismul trece prin multe transformări pentru a-i asigura fătului toate șansele de creștere și dezvoltare. Apar modificări posturale, cântarul arată progresiv creșterea în greutate. Există și alte schimbări mai subtile, precum scăderea rigidității ligamentelor sub efect hormonal și poziționarea bebelușului. Toate aceste modificări pun o presiune sporită asupra articulațiilor, mușchilor coloanei și ai pelvisului. Recomandată pe parcursul sarcinii pentru a ajuta în alinarea acestor presiuni, poate osteopatia să ajute și în perioada postnatală?

„În funcție de tipul de travaliu, femeile pot dezvolta o multitudine de probleme post-natale. Cura osteopatică poate ajuta la refacerea și menținerea aliniamentului pelvian normal și a mobilității acestuia și, astfel, la eliminarea oricărei dureri sau disconfort asociate. Dacă în urma travaliului nașterii ați rămas cu anumite tensiuni nerezolvate, acestea pot contribui la menținerea pe durată extinsă a unor probleme ale spatelui, dar și la apariția unor dificultăți legate de menstruație, incontinență la stres, probleme ale intestinelor sau constipație. Tratamentul osteopat poate ajuta în caz de dureri asociate unei poziții defectuoase în timpul alăptatului,  eforturilor făcute la ridicarea scaunului bebelușului din mașină sau a căruțului copilului, cât și aplecării deasupra pătuțului. În general, tratamentul post-natal poate avea efecte preventive pe termen lung,” explică Osteopat Robert Savin. Ședințele de osteopatie le poți face în Clinica Eliade (clinicaeliade.ro)

Dacă ești preocupată de aspectul general al tenului și corpului: un program complet.

Dacă nu ești pregătită să decizi singură asupra terapiilor care ți se potrivesc în noua ta calitate, este simplu să alegi un program care să conțină terapii neinvazive și care să fie deja gândit cap-coadă pentru prospetele mămici. De exemplu, la Alto Studio, există programul Back In Shape, conceput special pentru a te asista să revii la forma ta ideală și să scapi de laxitatea pielii în zona abdomenului. Poți face aceste terapii imediat ce primești permisiunea medicului ginecolog de a apela la terapii estetice neinvazive. După ce ai primit ok-ul, trebuie doar să te bucuri de mixul personalizat de terapii pentru față și corp. În programul Back In Shape sunt incluse: slăbire localizată, combatere a celulitei și tonifiere, cu ajutorul unor aparate de remodelare corporală de ultimă generație, cu protocoale potrivite proaspetelor mămici. În plus, primești sfaturile unui nutriționist și expert în estetica corporală in house, o sesiune gratuită cu antrenor personal. În plus, pentru că sarcina și oboseala de după naștere lasă urme pe tenul tau, terapiile neinvazive de estetica include și curățarea, hidratarea și revitalizarea tenului. Află mai multe detalii pe site-ul: alto-studio.ro.

Dacă picioarele sunt pline de vene inestetice: laserul.

Vene mici sub forma unor pânze de păianjen sau alte leziuni vasculare pot crea un aspect neplăcut. Platforma laser GentleMax Pro propune un tratament eficient împotriva leziunilor vasculare situate la nivelul feței sau membrelor. GentleMax Pro determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată care determină colabarea (închiderea) acestora.  În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur.

Sunt necesare unul sau mai multe tratamente în funcție de calibrul vaselor și profunzimea lor față de nivelul tegumentului. Acest tratament se adresează tuturor fototipurilor, chiar și fototipului VI. Imediat după tratament, pe zona tratată poate apărea un eritem sau edem minim, care poate dura de la câteva ore, la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) își schimbă culoarea în albastru sau maro, culoare care poate să persiste pîna la 1-2 luni. Procedura se poate repeta după două luni.

Dacă vrei să vezi cum arată rezultatele și dacă funcționează și pentru tine, cere mai multe informații specialiștilor de la Elos Skin & Laser Center. Găsești mai multe informații pe site-ul elos.ro.

Dacă organele sexuale feminine nu au forma dorită: chirurgia estetică.

În urma nașterii naturale sau după alăptare, există efecte complet nedorite asupra corpului. Tocmai pentru că este un subiect tabu, scriem aici ce poți alege pentru a te simți din nou femeia de dinainte de sarcină.

1. Ridicarea sânilor sau liftingul mamar este una dintre opțiunile la care merită să te gândești. Femeile care alăptează înainte de operație pot continua să alăpteze și ulterior. Deși cantitatea de țesut glandular producător de lapte este redusă, rămâne sistemul ductal cu care laptele este transportat la mamelon.

2. Nimfoplastia sau labioplastia este intervenția chirurgicală prin care se modifică estetic forma labiilor mari și/sau mici. Se poate opera cu anestezie locală sau generală. Procedura nu necesită internare. Vindecarea durează 5-7 zile.

3. Vaginoplastia este intervenția chirurgicală prin care se reface forma vaginului. De obicei modificarea formei vizează diametrul vaginului, de multe ori modificat în urma unei nașteri dificile. Se poate face anestezie locală. Procedura nu este dureroasă și nu necesită internare. Vindecarea: 15-21 zile.

4. Himenoplastia este o intervenție simplă, nedureroasă, prin care se reface himenul. Nu necesită internare. Timpul de vindecare este de 2-3 zile. Se poate opera cu anestezie locală.

Despre toate aceste operații poți afla mai multe detalii de la specialiștii de la Clinica ProEstetica. Îi găsești aici: proestetica.ro.

Articol publicat în revista A List Magazine (numărul 20).

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…