Uneori, cel mai bun mod de a ajuta pielea este din interior, cu suplimente, minerale, acizi și vitamine, concepute special pentru un plus de energie, hidratare și regenerare. De unde să începi?

Rutina de îngrijire a pielii poate fi completată de o alimentație sănătoasă, dar, în anumite perioade, această combinație corectă nu este suficientă pentru o piele sănătoasă și revigorată. O confirmă și doctor dermatolog Howard Murad, pentru Glamour: “Chiar și cea mai sănătoasă dietă nu poate oferi organismului tot ceea ce are nevoie. Suplimentele asigură o nutriție optimă prin completarea cu vitaminele și mineralele esențiale de care are nevoie corpul.”

Suplimente pentru pielea deshidratată

Tenul poate fi deshidratat chiar dacă este gras, chiar dacă este mixt sau uscat. Însă, dacă tenul uscat arată lipsa apei din țesut prin aspectul aspru, tenul gras arată acest lucru prin mai mult sebum secretat la suprafață. Așa că, înainte să apelezi la șervețelele matifiante sau la alte soluții care ar putea agrava situația, reglează consumul de apă. Bea mai multe lichide. În acest sezon, ceaiurile de fructe, îmbogățite cu antioxidanți, sau ceaiul verde sunt ideale!  Dacă nu ai făcut-o deja, adaugă un serum hidratant în ritualul de îngrijire al pielii, dar și suplimente cu extracte din aloe vera, ceai verde și acid hialuronic.

Suplimente pentru pielea ternă

Teoretic, vei găsi multe suplimente pentru un ten luminos, radiant, fresh și în alte variante atractive. Este foarte adevărat însă că, pentru a o găsi pe cea cu care te simți cel mai bine, va trebui să navighezi prin feedback-uri, dar și să testezi singură. Orientează-te spre cele care conțin colagen, antioxidanți, acid hialuronic. Dacă preferi varianta naturală, poți să adaugi în masca ta fructe bogate în vitamina C.

Suplimente pentru tenul afectat de acnee

Acest tip de suplimente nu sunt un tratament împotriva acneei, ci un ajutor în plus la eliminarea toxinelor din interior, fără iritațiile cauzate de peelinguri.

Ce să cauți pe eticheta suplimentelor?

Vitaminele A, C și E ajută la eliminarea toxinele de sub piele și la repararea pielii deteriorate. Fitonutrienții au efect antioxidant și antiinflamator.

Acizii grași sunt importanți în special pentru tenul gras! Sunt un antiinflamator natural. Omega-3 calmează pielea iritată, predispusă la erupții cutanate.

“Produsele de îngrijire aplicate pe piele ajută în procent de 20%. Iar 80% din aspectul pielii este afectat de ceea ce mănânci sau bei, inclusiv de suplimentele alimentare pentru piele. Un ingredient-cheie este glucozamina, care ajută la crearea mediului ideal pentru ca pielea să fie sănătoasă și îi permite să construiască eficient colagenul și elastina”, explică Howard Murad.

Suplimente pentru pielea îmbătrânită

Grație efectului de regenerare, retinolul este ingredientul numărul 1 din produsele de îngrijire a pielii mature. Însă, atunci când este vorba de ingredientele care ne induc tinerețea din interior, suplimentele de frumusețe trebuei să includă omega 3, vitamina C și E, seleniu, zinc și aminoacizi.

Skinglo, 299 lei (https://www.botaniq.ro/)

Colagen Booster NORDBO, 180 lei (https://www.healthcorner.ro/)

Capsule Pentru Sănătatea Pielii, 116 lei (https://www.bulk.com/ro)

Foto: pexels.com, PR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts