Alina Burlacu ∙ July 29, 2021 ∙ 3 min read

Sprâncenele sunt, cu siguranță, elementul deciziv al feței pentru un chip armonios, expresiv. Însă, deși nu ne plac nici sprâncenele rare sau strâmbe, sigur nu le dorim nici pe cele atât de expresive încât ne fac să arătăm mirate de dimineața până seara. Cum putem obține sprâncenele perfecte, altfel decât cu machiajul aplicat zilnic? Micropigmentarea sau microbladingul – avem câteva informații interesante cu avantajele și dezavantajele de care e bine să ții cont.

Rareori suntem pe deplin mulțumite de forma sau aspectul sprâncenelor noastre naturale. Așa că folosim tot ce s-a inventat: ceară fixatoare, fard de sprâncene, creioane speciale sau chiar ne dorim să apelăm la intervenții majore. Însă, înainte să intri în primul cabinet, informează-te cu atenție. Există avantaje, dar și dezavantaje. Plus, riscuri la care trebuie să fii foarte atentă!

6 informații esențiale despre tehnica de microblading

 1. În primul rând nu este și nu trebuie să arate ca un tatuaj. În timpul procesului de microblading se folosește un stilou special cu ajutorul căruia se desenează fire de păr, unul câte unul, de culoarea, forma și grosimea firului de păr natural.
 2. Firele de păr trebuie desenate în sensul de creștere al firelor de păr naturale.
 3. Durează aproximativ 2 ore până la finalizare.
 4. Rezultatele ar trebuie să dureze până la 2 ani.
 5. Înainte de începerea ședinței de microblading, pe zonă se aplică o cremă cu efect anestezic, urmată de un anestezic lichid.
 6. Știi că ședința a fost una reușită și corectă dacă sprâncenele arată impecabil chiar la finalul ședinței, fără inflamații și zone dureroase.

6 riscuri în micropigmentare

 1. Succesul procedurii depinde foarte mult de experiența tehnicianului și de tipul de ten. Alege un tehnician după ce ai văzut rezultatele la o persoană de încredere, nu din pozele before&after de pe net.
 2. Pe tenul gras, deshidratat puternic sau cu dermatită seboreică, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor.
 3. Informează-te bine despre ce conțin micropigmenții folosiți. Natural nu înseamnă sigur!
 4. Asigură-te că nu ești alergică nici la pigmenții sintetici, nici la cei naturali (Fă un test pe o altă porțiune de piele, de exemplu, pe mână)!
 5. La finalul procedurii, trebuie să ții cont de anumite reguli: nu aplica machiaj în zona sprâncenelor în următoarele 24 de ore, nu te expune la soare în următoarele 2-3 săptămâni (pielea este încă sensibilă și se poate pigmenta inestetic sau inflama), evită și sauna, piscina sau alte tratamente cosmetice ale feței.
 6. Evită să cureți zona sprâncenelor cu apă sau demachiant și chiar protejează zona de șamponul cu care îți cureți părul până la momentul regenerării complete a pielii (2-3 săptămâni).

Opinia tehnicianului

Microbladigul înseamnă desenarea sprâncenelor fir cu fir și corectarea lor, rezultatul putând fi confundat cu o sprânceană naturală. Firele desenate imită firele reale ale sprâncenei ca formă, lungime și culoare. Însă, rezultatul depinde foarte mult de experiența persoanei care face această procedură!

„Microbladingul este perfect pentru cei care doresc să reconstruiască pe deplin, să definească, să acopere lacunele sau să adauge desime sprâncenelor rărite. Prima etapă este cea mai lungă și cea mai importantă. Cea în care decidem împreună forma perfectă potrivită fizionomiei tale, culoarea pe care o vor avea sprâncenele astfel încât să se asorteze tenului și culorii naturale a părului, stabilim grosimea și desimea dorite. Nu este o procedură rapidă, nu se poate face într-o oră, în grabă! Procesul de vindecare este diferit de la persoană la persoană și durează între 25 și 30 de zile. După o lună, recomand o ședință de retuș pentru majoritatea clienților. Aceasta durează între 40 și 60 de minute. Pe termen lung, nu este necesară o îngrijire specială, cu excepția unui retuș ce trebuie efectuat o dată pe an“, explică Angela Urse, tehnician Sara Studio, expert în microblading.

Foto: pexels.com

Related Posts

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…

Get the look: Scarlett Johansson

Scarlett Johansson a dezvăluit, de-a lungul timpului, o listă surprinzătoare de cosmetice folosite în ritualul ei de machiaj…