Alina Burlacu ∙ July 29, 2021 ∙ 3 min read

Sprâncenele sunt, cu siguranță, elementul deciziv al feței pentru un chip armonios, expresiv. Însă, deși nu ne plac nici sprâncenele rare sau strâmbe, sigur nu le dorim nici pe cele atât de expresive încât ne fac să arătăm mirate de dimineața până seara. Cum putem obține sprâncenele perfecte, altfel decât cu machiajul aplicat zilnic? Micropigmentarea sau microbladingul – avem câteva informații interesante cu avantajele și dezavantajele de care e bine să ții cont.

Rareori suntem pe deplin mulțumite de forma sau aspectul sprâncenelor noastre naturale. Așa că folosim tot ce s-a inventat: ceară fixatoare, fard de sprâncene, creioane speciale sau chiar ne dorim să apelăm la intervenții majore. Însă, înainte să intri în primul cabinet, informează-te cu atenție. Există avantaje, dar și dezavantaje. Plus, riscuri la care trebuie să fii foarte atentă!

6 informații esențiale despre tehnica de microblading

 1. În primul rând nu este și nu trebuie să arate ca un tatuaj. În timpul procesului de microblading se folosește un stilou special cu ajutorul căruia se desenează fire de păr, unul câte unul, de culoarea, forma și grosimea firului de păr natural.
 2. Firele de păr trebuie desenate în sensul de creștere al firelor de păr naturale.
 3. Durează aproximativ 2 ore până la finalizare.
 4. Rezultatele ar trebuie să dureze până la 2 ani.
 5. Înainte de începerea ședinței de microblading, pe zonă se aplică o cremă cu efect anestezic, urmată de un anestezic lichid.
 6. Știi că ședința a fost una reușită și corectă dacă sprâncenele arată impecabil chiar la finalul ședinței, fără inflamații și zone dureroase.

6 riscuri în micropigmentare

 1. Succesul procedurii depinde foarte mult de experiența tehnicianului și de tipul de ten. Alege un tehnician după ce ai văzut rezultatele la o persoană de încredere, nu din pozele before&after de pe net.
 2. Pe tenul gras, deshidratat puternic sau cu dermatită seboreică, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor.
 3. Informează-te bine despre ce conțin micropigmenții folosiți. Natural nu înseamnă sigur!
 4. Asigură-te că nu ești alergică nici la pigmenții sintetici, nici la cei naturali (Fă un test pe o altă porțiune de piele, de exemplu, pe mână)!
 5. La finalul procedurii, trebuie să ții cont de anumite reguli: nu aplica machiaj în zona sprâncenelor în următoarele 24 de ore, nu te expune la soare în următoarele 2-3 săptămâni (pielea este încă sensibilă și se poate pigmenta inestetic sau inflama), evită și sauna, piscina sau alte tratamente cosmetice ale feței.
 6. Evită să cureți zona sprâncenelor cu apă sau demachiant și chiar protejează zona de șamponul cu care îți cureți părul până la momentul regenerării complete a pielii (2-3 săptămâni).

Opinia tehnicianului

Microbladigul înseamnă desenarea sprâncenelor fir cu fir și corectarea lor, rezultatul putând fi confundat cu o sprânceană naturală. Firele desenate imită firele reale ale sprâncenei ca formă, lungime și culoare. Însă, rezultatul depinde foarte mult de experiența persoanei care face această procedură!

„Microbladingul este perfect pentru cei care doresc să reconstruiască pe deplin, să definească, să acopere lacunele sau să adauge desime sprâncenelor rărite. Prima etapă este cea mai lungă și cea mai importantă. Cea în care decidem împreună forma perfectă potrivită fizionomiei tale, culoarea pe care o vor avea sprâncenele astfel încât să se asorteze tenului și culorii naturale a părului, stabilim grosimea și desimea dorite. Nu este o procedură rapidă, nu se poate face într-o oră, în grabă! Procesul de vindecare este diferit de la persoană la persoană și durează între 25 și 30 de zile. După o lună, recomand o ședință de retuș pentru majoritatea clienților. Aceasta durează între 40 și 60 de minute. Pe termen lung, nu este necesară o îngrijire specială, cu excepția unui retuș ce trebuie efectuat o dată pe an“, explică Angela Urse, tehnician Sara Studio, expert în microblading.

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…