A List Magazine ∙ October 27, 2022 ∙ 4 min read

Când părul tău se îngrașă la scurt timp după spălare, te întrebi cum ar fi mai bine să procedezi: să-l speli mai des sau mai rar? Sau poate ar trebui să schimbi șamponul? Iată câteva sugestii de la specialiști!

Sunt multe motive pentru care părul poate deveni gras, de la tipul de păr, la produsele de îngrijire sau modul de igienă. Uneori, acest lucru este influențat de temperatura atmosferică. Atunci când e foarte cald, scalpul tinde să secrete mai mult sebum și părul să se îngrașă mai repede. Aplicarea balsamului sau a măștii pe rădăcina părului va duce la îngrășarea părului. Spălarea prea frecventă, frecarea scalpului cu unghiile sau folosirea unui șampon prea degresant pot avea același rezultat: păr gras. Oricare ar fi cauza, reechilibrarea scalpului pare să fie cheia pentru această problemă, iar specialiștii Wella Professionals au creat un ghid de îngrijire, cu ajutorul căruia putem menține părul curat și ușor de gestionat, fie că este gras, uscat, fin și fără volum.

Alege un șampon purificator pentru o curățare mai profundă

”Primul pas este să reevaluezi șamponul. Dacă formula lui este una bogată în uleiuri nutritive, ar fi timpul pentru a adăuga un șampon purificator o dată pe săptămână pentru a curăța scalpul și rădăcinile în profunzime”, spune Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals.

Aplică balsamul pe lungimea părului și pe vârfuri

Pentru a păstra părul hidratat, dar și cu un aspect plin de prospețime cât mai mult timp, aplică balsamul departe de rădăcini, doar pe lungimea părului și vârfuri, evitând să ajungă pe scalp și să-l îngrașe. Alege un balsam mai ușor, iar când vârfurile au nevoie de mai multă hidratare, folosește o mască.

Controlează situația cu o mască pe bază de argilă

Pielea capului merită la fel de multă atenție ca cea a feței. De ce n-ar fi și ea răsfățată cu măști? Așa cum ar fi masca purificatoare pre-șamponare cu argilă, care absoarbe excesul de sebum și reechilibrează scapul gras. Se folosește doar o dată pe săptămână, înainte de șamponare.

Spală-te mai rar.

Dacă-ți speli părul în fiecare zi, sigur l-ai antrenat pentru îngrășare, pentru că la fiecare spălare, glandele sebacee sunt stimulate să producă mai multă grăsime. Spălări dese, păr mai gras! Glandele sebacee mai sunt stimulate și de temperaturi extreme, când e foarte cald sau foarte frig. E bine să rărești spălarea la 2-3 zile și să folosești apă caldă, nu fierbinte, iar mișcările de masaj pe scalp să fie blânde.

Folosește șamponul uscat.

”Dacă scalpul are tendința să se îngrașe foarte repede, șamponul uscat va fi o soluție foarte bună pentru a distanța spălările”, explică Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. El absoarbe grăsimea de pe scalp și păr, dă volum și înlătură mirosurile neplăcute. Un truc foarte bun este să-l aplicăm chiar pe părul curat pentru a putea absorbi sebumul pe măsură ce apare. Specialiștii spun că este mai eficient folosit în acest fel, decât atunci când îl aplicăm pe părul deja gras.

Produsele de styling sunt mai eficiente.

Renunță la cremele și uleiurile de îngrijire în favoarea unor produse mai ușoare, dar care fac aceeași treabă.

Ține instrumentele de coafură curate!

”Periile de păr și aparatele de coafură atrag praf, dar și sebumul de pe păr și particule ale produselor folosite și în timp devin o sursă de murdărie! Din acest motiv, este importantă igienizarea lor la 2-3 săptămâni chiar dacă sunt personale. Se curăță cu apă și săpun sau și mai bine cu puțin șampon pentru a le degresa perfect”, conchide specialistul.

CITESTE SI:

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…