Excesul de grăsime de pe abdomen te face să renunți la multe lucruri care îți plac, inclusiv la desertul acela bun la care ți-a fost mintea toată săptămâna, și să îți ascunzi corpul în ținute largi. Dacă vrei să ai acel abdomen plat de care să fii mândră, îți dăm noi 5 soluții.

Ce trebuie să știi despre excesul de grăsime de pe abdomen?

Nu este doar inestetic, ci și periculos! Grăsimea de pe abdomen este un semn al unor afecțiuni grave precum: diabetul de tip 2, boli de inimă, astm, cancer la sân, cancer de colon, Alzheimer.

5 soluții ca să scapi de grăsimea de pe burtă

De excesul de grăsime de pe abdomen nu scapi ca prin magie, folosind un singur produs (supliment alimentar, ceaiuri sau aparate de fitness). Nu e chiar așa de simplu! Trebuie să combini mai multe soluții pentru rezultate optime!

  1. Fără zahăr

Scoate din dieta ta sucurile și dulciurile. Fii atentă și la etichete, chiar și la cele pe care este scris: gustare sănătoasă. Alimentele și băuturile îndulcite cu zahăr duc la creșterea în greutate, dar și la formarea de depozite adipoase la nivelul abdomenului.

  1. Limită de carbohidrați

Exclude aproape în totalitate carbohidrații din meniu (pâinea albă, pastele, produsele de patiserie). Vei observa rapid și reducerea apei din țesuturi, adică aspectul de coajă de portocală va fi ameliorat în doar câteva zile.

  1. Multe proteine și fibre

Redu carbohidrații și adaugă proteine. Proteinele sunt esențiale în reducerea depozitelor de grăsime. În primul rând pentru că pofta de mâncare scade cu 60%. Surse de proteine: ouă, pește, legume, nuci. Combină-le cu legume, salate, cereale integrale, surse excelente de fibre.

  1. Sport

Un singur exercițiu asupra unei singure zone nu este foarte eficient (de exemplu exercițiile abdominale). Alege exerciții de tip aerobic (mers, alergat, înot), exerciții cu greutăți și cardio.

  1. Intervențiile chirurgicale

Lipoaspirația este o intervenție chirurgicală de îndepărtare a depozitelor adipoase din zone mici: regiunea subombilicală, șolduri, coapse, fața internă a genunchilor. Lipoaspirația este recomandată celor cu greutate corporală apropiată de limitele normale pentru înălțimea și vârsta lor, cu o stare bună de sănătate, cu depozite adipoase localizate.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală prin care este îndepărtat excesul de piele și de grăsime de la nivelul abdomenului inferior. Este indicată pacienților cu exces de grăsime și de piele care nu pot fi îndepărtate prin regim alimentar sau prin sport.

Riscuri: sângerare, hematoame postoperator, infecții. Spitalizarea: cel puțin 5-7 zile, timp în care sunt administrate antibiotice, antiinflamatorii, analgezice și antitrombotice.

După externare: firele se scot la 14 zile și se recomandă purtarea unei burtiere timp de o lună. După aproximativ o lună se pot relua exercițiile fizice moderate.

Foto: pexels.com

Related Posts